Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 114, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Обаче Българският герой Сергей Антонов

Българският герой Сергей Антонов

Вчера се навър­шиха 40 години от атен­тата срещу папа Йоан Павел Втори, извър­шен от тур­с­кия терорист Мех­мед Али Агджа. Но без­с­порно атен­татът срещу папата е драматична част и от бъл­гар­с­ката история, защото страната ни нес­п­равед­ливо бе замесена от запад­ните спец­с­лужби като виновна за този терорис­тичен акт. Папа Йоан Павел Втори бе голям духовен водач и лидер с ярко присъс­т­вие, дълги години служи на вярата си и в края на дните си призна, че никога не е вяр­вал във вината на Бъл­гария!

Кому е изгодно?” е въп­росът, който обяс­нява причинно-следствените връзки в живота и историята. Изгодно папата поляк да бъде жер­тва бе не на тогаваш­ния Източен блок и най-малко на миролюбива правос­лавна Бъл­гария, а именно на Запада, на силите, които искаха да раз­бият социалис­тичес­кия строй, раз­деляйки и противопос­тавяйки дър­жавите и народите от неговия блок по всички въз­можни начини. Досущ както става и днес с игрите на русофобия, шпион­с­ките истерии и пренапис­ването на историята!

За съжаление, в този пък­лен антибъл­гар­ски план бяха замесени и бъл­гар­ски предатели, най-вече кумирът на род­ните соросоиди Джон (Дими) Паница. Бъл­гар­с­кият пат­риот Сер­гей Антонов пък бе превър­нат в мъченик на Студената война, атакуван жес­токо психически, но не се отрече от Отечес­т­вото, не се пречупи и защити своята и на дър­жавата си чест.

През ХХ век Бъл­гария на три пъти бе превър­ната в изкупителна жер­тва на подобни големи политически инт­риги със съдебен прив­кус – процеса „Димит­ров”, процеса „Антонов” и процеса срещу медиците в Либия. През 30-те години Лайп­циг­с­кият процес опита да обвини бъл­гарина Георги Димит­ров, а чрез него и комунис­тичес­кото движение, като под­пал­вач на Райх­с­тага, но Димит­ров защити дос­тойно своята чест, честта на Родината и честта на идеала. И стана политик от световна величина!

Сер­гей Антонов остана тихият герой! Тъжно е, че днес в София има улица на името на национал­ния предател Дими Паница, а няма даже и най-скромната паметна плоча на родолюбеца и мъченика Антонов! Нашен­ска реал­ност, бъл­гар­ска… Или пък световна!?

Д-р Теофан Гер­манов

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Португалия се развихри преди Евро 2020

Португалия се развихри преди Евро 2020

Европейс­кият шам­пион Пор­тугалия победи Израел с 4:0 в пос­лед­ната си кон­т­рола преди началото на Евро 2020, което ще се проведе от 11 юни …

Прочети още:

Loading...

Свят

Дания обяви, че носенето на маски няма да е задължително

Дания обяви, че носенето на маски няма да е задължително

Индия регистрира световен рекорд по брой на смъртните случаи от COVID-19 за един ден

Дания обяви вчера пос­лед­ните етапи от плана си за отмяна…

Прочети още:

Loading...

Земеделие