Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 234, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Обаче Със строги закони да спрем войната на пътя

Със строги закони да спрем войната на пътя

Вой­ната на пътя продъл­жава да взима жер­тви, а Бъл­гария да е на пър­вото място в трагич­ната класация. Автобус­ната катас­т­рофа на магис­т­рала „Струма“ е инциден­тът с най-много убити по бъл­гар­с­ките пътища. Тази огромна човешка трагедия за пореден път трябва да бие силно кам­баната, която да звучи тревожно и дълго по всички краища на Бъл­гария.

Нa 28 октом­ври тази година инфор­мацията за жер­т­вите на пътя както винаги е ужасяваща — 405 без­въз­в­ратно загубени човешки живота от началото на годината. Статис­тиката показва, че и тук сме на първо място в Европа, както при всички други негативни явления. За убий­ците на пътя досега у нас няма зас­лужени наказания. Като причини за катас­т­рофите най-често се установява нарушения на правил­ника за движение по пътищата — превишена скорост, нес­пазена заб­рана за изп­ревар­ване, упот­реба на алкохол и нар­котични вещес­тва. Следва дълго раз­с­лед­ване и ако има решение за наказания, те не успокояват близ­ките на загиналите. Не можем да заб­равим семейс­т­вото баща, майка и двете им деца, не можем да заб­равим бабата и дядото с двете им внучета, трите жени, чакащи на спирка, и много, много още убити на пътя от безумни шофьори убийци.

Един­с­т­веният начин да се спре вой­ната на пътя е незабавно да се гласуват много строги закони: отнемане на шофьор­ска книжка завинаги, лишаване от свобода до края на живота в зат­вор при тежък физически общес­т­вено полезен труд, без право на замяна.

Доц. Хрис­тина Катранушкова-Колева

България

Икономика

Култура

Спорт

Положението на „Герена“ пак е критично

Положението на „Герена“ пак е критично

Нямаше никакви финансови отстъпки от страна на Хубчев и екипа му, разочарован съм, призна изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков

Изпъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

Олаф Шолц е след­ващият кан­ц­лер на Гер­мания, Това стана ясно, след като неговата Социал­демок­ратическа пар­тия (СДП) под­писа споразумение със З…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...