Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 186, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2)

Христо Стоичков и куп родни звезди идват за шоу в Пловдив

Христо Стоичков и куп родни звезди идват за шоу в Пловдив

Камата срещу отбор на Гонзо за 100-годишнината на Марица

Куп звезди на плов­див­с­кия фут­бол ще премерят сили в демон­с­т­ративен мач по повод 100-годишнината на мес­т­ния Марица, обявиха от клуба. Шоуто ще се проведе на 26 сеп­тем­ври от 10 часа сут­ринта. Стар­тът ще бъде даден с юношески мач — в тон с историята на клуба, а малко по-късно, в 11 часа на терена ще се изп­равят ветерани на Марица и отбор, със­тавен от плов­див­ски фут­болни звезди. Те ще ни зарад­ват с едно истин­ско фут­болно шоу.

Ето и част от имената, които ще уважат веков­ния юбилей на Марица: За със­тава на “жълто-сините“ — Фут­болист №1 на Бъл­гария за всички времена Христо Стоич­ков, Кос­тадин Видолов, Красимир Чомаков, Алек­сан­дър Алек­сан­д­ров, Румен Хрис­тов, Красимир Димит­ров…

Прочети още…

Реал сътвори чудо и оглави класирането

Реал (Мад­рид) успя да спечели с 2:1 гос­туването на Вален­сия в мач от петия кръг на Ла Лига. “Кралете“ изос­таваха в резул­тата до 86-ата минута, когато Винисиус изравни след асис­тен­ция на Карим Бен­зема. Именно фран­цузинът донесе трите точки с попадение 120 секунди по-късно. Бен­зема наказа “прилепите“ , като този път ролите бяха раз­менени и Винисиус му даде головия пас.

Домакините от Вален­сия поведоха в резул­тата в 66-ата минута, когато Уго Дуро се въз­пол­зва от раз­бър­к­ване в…

Прочети още…

Мълния на Тони Тасев удари Лудогорец

Мълния на Тони Тасев удари Лудогорец

Десетима “бели“ футболисти качиха Славия на първото място

Отборът на Славия под­несе голямата изненада в осмия кръг на Първа лига с успеха си над Лудогорец. “Белите“ над­виха шам­пиона на Бъл­гария с 1:0, а един­с­т­веното попадение в мача падна в 49-ата минута. Тони Тасев бе точен за столичани с прек­расен шут от далечна дис­тан­ция, който опъна мрежата на Сер­джио Падт. Малко над половин час славис­тите се наложи да играят с човек по-малко след чер­вен кар­тон на Мар­тин Геор­гиев. Във въп­рос­ната…

Прочети още…

Георги Йомов блести в голов трилър и обрат за ЦСКА

Георги Йомов блести в голов трилър и обрат за ЦСКА

ЦСКА победи с 4:2 като гост Ботев (Враца) в зрелищен двубой от осмия кръг на Първа лига на стадион “Христо Ботев“. Георги Йомов бе над всички с две попадения, а по едно добавиха Брадли Мазику и Йаон Баи. За тима на Даниел Моралес се раз­писаха Дориан Бабун­ски и 17-годишния Мирос­лав Маринов.

Стойчо Младенов нап­рави доста промени в своя със­тав в срав­нение с фут­болис­тите, на които заложи срещу Рома тур­нира на Лигата на кон­ферен­циите. Иван Турицов бе заменен от Асен Дон­чев, а Карол Метс…

Прочети още…

Италия е новият волейболен шампион на Европа

Италия е новият волейболен шампион на Европа

Италия е новият волей­болен шам­пион на Европа. Мом­четата на Фер­динандо Де Джор­джи спечелиха тит­лата на Стария кон­тинент, след като нап­равиха страхотен обрат и се наложиха над Словения с 3:2 (22:25, 25: 20, 20:25, 25:20, 15:11) в големия финал на Евроволей 2021, игран пред близо 7000 зрители в зала “Сподек“ в Катовице (Полша). Така под­м­ладеният със­тав на Италия, който е воден от опит­ния Фер­динандо Де Джор­джи, спечели сед­мата си европейска титла в историята. Но пос­лед­ния…

Прочети още…

Четири континентални титла за родните състезатели по аеробика

Бъл­гария пос­тигна исторически успех на eвропейс­кото пър­вен­с­тво по спор­тна аеробика за мъже, жени, юноши и девойки в италиан­с­кия град Пезаро. Бъл­гар­с­ките със­тезатели завоюваха четири титли.

Европейски шам­пиони станаха Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев в категория тройки, Дарина Пашова индивидуално жени, Ана Мария Стоилова/Антонио Папазов смесени двойки и Борис­лава Иванова/Христо Манолов смесени двойки в категория юноши и девойки.

В пос­лед­ния финал с бъл­гар­ско учас­тие в…

Прочети още…

Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд

Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд

Нападателят на Ман­чес­тър Юнай­тед Крис­тиано Роналдо пос­тави нов рекорд. Пор­тугал­с­ката фут­болна звезда подобри пос­тижението на Златан Ибрахимович по най-много стадиони, на които е вкарал гол. След като се раз­писа за „чер­вените дяволи“ срещу Йънг Бойс (1:2) в Шам­пион­с­ката лига и при успеха с 2:1 над Уест Хям, Родалдо вече може да се пох­вали с попадения на 66 раз­лични стадиони. Ибрахимович е вкар­вал на 64.

Ман­чес­тър Юнай­нед обяви зав­ръщането на Крис­тиано Роналдо в клуба на 27 август…

Прочети още…

България

Икономика

Култура

Кенет Брана отличен с голямата награда в Торонто

Британ­с­кият филм “Бел­фаст“ спечели голямата наг­рада на 46-ия Меж­дународен фил­мов фес­тивал в Торонто.

Биог­рафична драма на британ­с­кия режисьор…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Торовите заводи спират работа заради скъпия газ

Торовите заводи спират работа заради скъпия газ

От януари 2022 г. токът за бита ще поскъпне поне с 50%, предвижда енергиен експерт

Ряз­кото пос­къп­ване на тока в Европа се дължи на новите цен…

Прочети още:

Loading...