Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 185, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Черна котка за българските отбори идва на „Герена“

Черна котка за българските отбори идва на „Герена“

Черна котка за българските отбори идва на „Герена“

Румън­с­кият съдия Ищван Ковач получи наряд от УЕФА за реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на кон­ферен­циите между Лев­ски и Хам­рун Спар­танс. Двубоят е на 11 август от 21 часа на „Герена“.

Ищван Ковач е един от топ реферите на Европа. На 25 май тази година той ръководи пър­вия в историята финал на Лигата на кон­ферен­циите, когато Рома победи Фейенорд с 1:0 в Тирана. Любопит­ното е, че до момента Ковач е ръководил три мача с учас­тието на бъл­гар­ски отбори и нашите пред­с­тавители нямат дори записано равен­с­тво в тях.

На 9 сеп­тем­ври 2014 г. румънецът свири европейс­ката квалификация между младеж­ките национални отбори на Дания и Бъл­гария, а резул­татът е катас­т­рофален за нашия тим – 7:1 за „чер­вения динамит“. Година по-късно – 30 сеп­тем­ври 2015 г., Ковач ръководи мача от пър­вия кръг на Младеж­ката лига на УЕФА между Литекс и Легия (Вар­шава), а пол­с­кият тим печели с 2:1 като гост.

На 26 юли 2018 г. Ищван Ковач е съдия на мача между Хай­дук (Сплит) и Славия в реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа, а хър­ват­с­кият тим печели с 1:0.

България

Икономика

Култура

Северняшкият ансамбъл грабна сребърен приз в Южна Корея

Север­няш­кият ансам­бъл за народни песни и танци “Иван Вълев“ — Плевен е отличен със сребърен приз от меж­дународ­ния тан­цов кон­курс в Южна Коре…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие