Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 193, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Меси и Неймар блестят за ПСЖ

Меси и Неймар блестят за ПСЖ

Меси и Неймар блестят за ПСЖ

Лионел Меси отбеляза два гола за победата на Пари Сен Жер­мен като гост на Клер­мон с 5:0 в двубой от пър­вия кръг на френ­с­ката Лига 1, съобщи БНР. Въп­реки отсъс­т­вието на въз­с­тановяващия се от кон­тузия Килиан Мбапе френ­с­кият шам­пион нямаше проб­леми при гос­туването си. Бразилецът Ней­мар добави гол и три асис­тен­ции, а за Пари Сен Жер­мен се раз­писаха още Ашраф Хакими и Мар­киньос.

Ней­мар можеше да отк­рие резул­тата още в сед­мата минута, но ударът му бе блокиран от защит­ник на домакините от Клер­мон Фут. Бразилецът обаче не сгреши в деветата минута, когато Меси отк­лони топ­ката към него и той бе точен за 1:0.

22-годишният пор­тугалец Витиня също бе близо до попадение в 18-ата минута, а в 26-ата Ней­мар намери отлично Ашраф Хакими, който вкара за 2:0 за гос­тите. Три минути по-късно Сер­хио Рамос отп­рави изс­т­рел с глава, но вратарят на Клер­мон се справи.

Третият гол за парижани падна в 38-ата минута, когато след цен­т­риране на Ней­мар бразилецът Мар­киньос отк­лони топ­ката в мрежата на домакините за трети път. Лео Меси пък пропусна да увеличи аванса на Пари Сен Жер­мен в самия край на пър­вото полув­реме.

Меси пропиля нова въз­мож­ност за Пари Сен Жер­мен в 69-ата минута, но се реван­шира в два гола в пос­лед­ните 10 минути на мача. Той се раз­писа в 80-ата и 86-ата, правейки резул­тата 5:0 за шам­пионите. Особено впечат­ляващ бе вторият гол, който аржен­тинецът вкара след акробатично изпъл­нение от въз­духа с гръб към вратата.

В след­ващия кръг парижани приемат Мон­пелие, а Клер­мон Фут гос­тува на Реймс.

България

Икономика

Loading...

Култура

17 -то издание на фестивала „Малешево пее и танцува“

Повече от две хиляди учас­т­ници от страната и чуж­бина излизат на сцената на седем­надесетото издание на „Малешево пее и тан­цува“, каза за БТА

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: “Немислимо“ е Русия да бъде изключена от разследването на течовете от “Северен поток“

Москва: “Немислимо“ е Русия да бъде изключена от разследването на течовете от “Северен поток“

Спецчастите на Киев под ръководството на британци готвят щурм на Запорожката АЕЦ

Рус­кото минис­тер­с­тво на вън­ш­ните работи заяви вчера, че е не…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...