Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 185, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) 17-годишен румънец счупи световния рекорд на 100 м свободен стил

17-годишен румънец счупи световния рекорд на 100 м свободен стил

17-годишният румънец Давид Поповичи пос­тави нов световен рекорд в дис­цип­лината 100 метра свободен стил по време на Европейс­кото пър­вен­с­тво по плуване, което се провежда в Рим. Тий­нейджърът спечели безапелационно злат­ния медал с от 46.86 сек. Предиш­ното най-добро време бе на бразилеца Сезар Сиело Фильо (46.91), регис­т­рирано на Светов­ното пър­вен­с­тво в Рим преди 13 години. Тогава на мода бяха високотех­нологич­ните плувни кос­тюми и се смяташе, че е почти невъз­можно някой да подобри този рекорд, съобщи БГНЕС.

Поповичи обаче обори всички прог­нози. С успеха румънецът прибави европейска титла към светов­ната от пър­вен­с­т­вото преди два месеца.

Чел­ната тройка допъл­ниха унгарецът Крищоф Милак (47.47 сек.) и италианецът Алесан­дро Миреси (47.63 сек.).

Тай­сън Фюри трябва до 26 август да пот­върди, че прек­ратява кариерата си

Президен­тът на WBC (Световен бок­сов съвет) Маурисио Сюлей­ман каза, че асоциацията е дала на шам­пиона в тежка категория Тай­сън Фюри (320) 10 дни, за да пот­върди пис­мено оттег­лянето си.

Раз­говаряхме с неговия промоутър. Дадохме на Фюри 10 дни. До 26 август той трябва да ни изп­рати пис­мено пот­вър­ж­дение за окон­чател­ното си решение. Едва след това можем да започ­нем да решаваме проб­лема с колана“, каза Сюлей­ман в интервю за „Izquierdazo“.

Фюри нокаутира Дилън Уайт (283) в шес­тия рунд в пос­лед­ната си битка. Срещата се проведе на 24 април в Лон­дон, а след това той обяви края на кариерата си.

Калоян Лев­теров завърши 37-и на 50 метра гръб

Калоян Лев­теров не успя да се доб­лижи до най-добрия си резул­тат и отпадна в сериите на 50 метра гръб на Европейс­кото пър­вен­с­тво по плуване в Рим. Бъл­гаринът, който пропусна Светов­ното миналия месец заради травма, не е в най-добрата си форма и завърши 37-и с време 26.30 секунди. Дър­жав­ният рекорд на Лев­теров в дис­цип­лината е 25.70.

Най-бърз в сериите на 50 метра гръб бе любимецът на мес­т­ната пуб­лика Томас Чекон — 24.69 секунди.

България

Икономика

Култура

Северняшкият ансамбъл грабна сребърен приз в Южна Корея

Север­няш­кият ансам­бъл за народни песни и танци “Иван Вълев“ — Плевен е отличен със сребърен приз от меж­дународ­ния тан­цов кон­курс в Южна Коре…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие