Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 185, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Делегат на УЕФА: Левски има минимални шансове за преиграване

Делегат на УЕФА: Левски има минимални шансове за преиграване

Делегат на УЕФА: Левски има минимални шансове за преиграване

Станимир Стоилов: Не бяхме тренирали изобщо дузпи

Лев­ски има изк­лючително минимални шан­сове УЕФА да вземе решение за преиг­раване на реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на кон­ферен­циите срещу Хам­рун Спар­танс, който “сините“ загубиха след изпъл­нение на дузпи, съобщи dsport.bg.

От Лев­ски поис­каха преиг­раване на мача, тъй като при втория гол на мал­тийс­кия тим в срещата на „Георги Аспарухов“ в чет­вър­тък има фор­мално нарушение на правилата, което не бе регис­т­рирано от румън­с­ката съдийска бригада, водена от Ищван Ковач.

Делегатът на мачове на УЕФА Игор Радой­чич, който е сек­ретар на съдийс­ката комисия към Сръб­с­кия фут­болен съюз, разясни казуса пред мес­т­ното издание Alo.rs. Причината в запад­ната ни съседка да се интересуват от раз­воя на ситуацията е свър­зана с факта, че Пар­тизан трябва да играе с Хам­рун Спар­танс или Лев­ски в плейофите на Лигата на кон­ферен­циите.

Да, има нарушение на правило 8, което обяс­нява как трябва да се изпъл­нява цен­тър в началото на всяко полув­реме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиг­раване. Ситуацията се раз­г­лежда като съдийска грешка на цялата бригада“, комен­тира Радой­чич.

Това е тряб­вало да бъде забелязано от главня рефер, неговите асис­тенти или чет­вър­тия арбитър. Раз­бирам мотивите на Лев­ски да подаде жалба, но това няма да е дос­татъчно за наз­начаване на нов мач. Нарушението на правилото не е такова“, добави той.

Преиг­раване можеше да има, ако се зачете гол с дирек­тен удар при неп­ряк свободен удар, без топ­ката да се докосне до втори човек или при наличие на 12 против­никови играчи на терена“, обясни Радой­чич.

Меж­дув­ременно старши треньорът на Лев­ски Станимир Стоилов заяви, че решенията за бъдещето на отбора ще ги взима той. „В чет­вър­тък вечер не успях да заспя. Бол­ката и тъгата бяха много повече. Усещането за мъката, която получават лев­с­карите и Лев­ски е неп­риятна, когато живееш с него“, комен­тира Стоилов в интервю за предаването „Тази събота и неделя“ по БТВ.

Не бяхме тренирали изобщо дузпи. Винаги аз избирам. Ако някой е пропус­нал, отговор­ността е изцяло моя, но дуз­пите са лотария. Голът в 94-ата минута нанесе лек шок на играчите, въп­реки че в продъл­женията те нап­равиха всичко, за да спечелим още тогава мача.“

Всеки може да сгреши. Решението кой да бъде на вратата естес­т­вено го взимам аз. Още не съм говорил с Михай­лов. Задъл­бочаваме темата. Не трябва да отричаме всичко, което той е нап­равил за Лев­ски“, добави нас­тав­никът на „сините“.

България

Икономика

Култура

Северняшкият ансамбъл грабна сребърен приз в Южна Корея

Север­няш­кият ансам­бъл за народни песни и танци “Иван Вълев“ — Плевен е отличен със сребърен приз от меж­дународ­ния тан­цов кон­курс в Южна Коре…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие