Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 232, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Мрадежите на България взеха реванш от Белгия и грабнаха бронза на Евроволей 2022

Мрадежите на България взеха реванш от Белгия и грабнаха бронза на Евроволей 2022

Мрадежите на България взеха реванш от Белгия и грабнаха бронза на Евроволей 2022

Селекционерът на „трикольорите“ Мартин Стоев обяви, че ангажиментът му към отбора е приключил

Национал­ният отбор по волей­бол на Бъл­гария за младежи до 20 години спечели брон­зовите медали на европейс­кото пър­вен­с­тво в Италия. Мом­четата на селек­ционера Мар­тин Стоев взеха реванш за загубата в групата, като надиг­раха връс­т­ниците си от Бел­гия с 3:1 (25:17, 25:19, 19:25, 25:17) в мал­кия финал на тур­нира, игран в Мон­тесил­вано (Италия). Така младите “лъвове“ завър­шиха шам­пионата с отличие, като нап­равиха крачка нап­ред в срав­нение с европейс­кото пър­вен­с­тво през 2020-а, когато останаха на чет­върто място.

Най-полезен за Бъл­гария бе капитанът Алек­сан­дър Николов с 20 точки за победата. Венис­лав Антов и Георги Татаров добавиха съот­ветно 14 и 13 точки за успеха.

Старши треньорът на тима Мар­тин Стоев благодари с пост в своя профил във Фейс­бук и обяви, че ангажимен­тът му към този отбор е прик­лючил. “Четиригодиш­ният цикъл, изпъл­нен с много емоции завърши. От 9 пър­вен­с­тва спечелихме 8 медала, с което моят ангажимент прик­лючи. За този период извоювахме четири бал­кан­ски титли, станахме втори на европейс­кото пър­вен­с­тво в София, на светов­ния шам­пионат в Техеран, на олим­пийс­кия фес­тивал в Бан­ска Бис­т­рица и сега трети на Евроволей 2022 в Мон­тесил­вано. Благодаря на мом­четата, че изг­радиха уникален колек­тив, на щаба ми и всички близки до него, на БФВ за прек­рас­ните условия, под­сигурени за отбора“, написа Мар­тин Стоев.

Италия спечели шам­пион­с­ката титла на пър­вен­с­т­вото, на което беше домакин. Воденият от Матео Батокио тим се наложи след изк­лючителна драма над Полша с 3:2 (25:19, 25:19, 24:26, 17:25, 15:6) в големия финал на шам­пионата, игран в препъл­нената с над 1700 зрители зала “Палацето дело Спорт Корадо Рома“ в Мон­тесил­вано.

Това е второ поредна титла за този отбор през 2022-а след спечеленото злато на Европейс­кия младежки олим­пийски фес­тивал в Бан­ска Бис­т­рица през юли, където на финала победи Бъл­гария.

След като бяха изиг­рани всички двубои от европейс­кото пър­вен­с­тво, бяха отличени най-изявените със­тезатели на отдел­ните пос­тове. Бъл­гар­с­кият национал Алек­сан­дър Николов попадна в Идеал­ния отбор на шам­пионата, като стана най-добър втори пос­рещач.

Очак­вано, “адзурите“ обраха по-голямата част от индивидуал­ните отличия, като взеха четири от тях. За MVP бе обявен Алесан­дро Боволента (б.р. син на леген­дата Вигор Боволента). Идеал­ният отбор на Евроволей U20: най-добър раз­п­ределител — Кайетан Кубицки (Полша); най-добър диагонал . Тутис Новик (Полша); най-добри пос­рещачи — Лука Поро (Италия), Алек­сан­дър Николов (Бъл­гария); най-добър цен­тър — Якуб Мач­жак (Полша), Николо Волпе (Италия); най-добро либеро –Габ­риеле Лаурен­цано (Италия).

България

Икономика

Регионалният министър: Строителният брланш пада жертва на хаосда от 2018-2020 г.

Регионалният министър: Строителният брланш пада жертва на хаосда от 2018-2020 г.

Заедно с минис­търа на финан­сите ще се опитаме да осигурим старите плащания към път­нос­т­роител­ните фирми. В чет­вър­тък от 11 часа имаме уговоре…

Прочети още:

Loading...

Култура

115 години от рождението на Астрид Линдгрен

Софийс­кият меж­дународен литературен фес­тивал за деца и младежи отбелязва 115 години от рож­дението на Аст­рид Лин­д­г­рен. Събитието е на 7 декем…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

БАБХ са масирани проверки на рибата по Никулден

Бъл­гар­ска аген­ция по безопас­ност на храните (БАБХ) започва засилени проверки за Никул­ден. От днес, 28.11., до 6-ти декем­ври включително, ще …

Прочети още:

Loading...