Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Иля Ивашка елиминира първата ни ракета и смълча “Арена Армеец“

Григор Димит­ров загуби от Иля Ивашка с 3:6, 6:7(3) и беше елиминиран рано-рано от тур­нира Sofia Open 2022. Тенисис­тът от Беларус, който е №71 в светов­ната ран­г­листа, смълча хилядите зрители в зала “Арена Армеец“, които очак­ваха победно зав­ръщане на пър­вата ни ракета в София. Припом­няме, че Димит­ров имаше само едно учас­тие в над­п­реварата до момента — през 2017 г., когато триум­фира с тит­лата.

Сега обаче Григор беше неубедителен, нап­рави доста грешки и за жалост отпадна. Мачът от втория кръг продължи 1 час и 53 минути. Димит­ров и беларусинът се срещ­наха за трети път. Миналата година те играха два пъти и си раз­мениха по един успех. Димит­ров се наложи на чер­вените кор­тове в Женева (Швей­цария) с 6:4, 6:4, но няколко сед­мици по-късно Ивашка взе реванш и победи пър­вата ракета на Бъл­гария с 6:2, 7:6(4) на твър­дите кор­тове във Вашин­г­тон (САЩ).

В София Ивашка играе за втори път. Той дебютира в тур­нира миналата година, когато записа победа на старта, но заради кон­тузия не излезе за двубоя си от втория кръг.

“Лош мач от моя страна, но не искам да бъда прекалено негативен. Нап­равих някои промени в пос­лед­ните сед­мици. Наложи се и исках да ги опитам тук. Не успях да вляза в трети сет, а имах тол­кова въз­мож­ности, от които не се въз­пол­з­вах. За жалост не намерих варианти, а и допус­нах доста неп­редиз­викани грешки в най-важните моменти във втория сет. В тайб­река нап­равих някои неп­редиз­викани грешки, а той сер­вираше много добре“, комен­тира Димит­ров.

“Сер­висът ми вър­веше, което показва, че някои неща се подоб­ряват, но не всички и не тол­кова бързо. Като цяло ударите ми не бяха дос­татъчно добри, за да излизам по-често на мрежата. Не намерих пролука в играта му. Но дори с това мое пред­с­тавяне имах шан­сове. Имам много неща, които трябва да подобря – тех­нически и физически. Винаги боли, когато загубиш, но тук в София е още по-горчиво“, добави пър­вата ракета на Бъл­гария.

Григор Димит­ров сподели, че в момента няма личен треньор, след като се раз­дели с Данте Ботини по-рано през месеца, но се надява за началото на новия сезон да има нов човек в екипа му. “Не съм сигурен за тур­нирите, в които ще играя до края на сезона. Сега трябва да пътувам за тур­нир в Казах­с­тан. По прин­цип искам да играя всеки ден, но това зависи и от физичес­кото ми със­тояние“, обясни Димит­ров.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...