Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Александър Везенков и Олимпиакос извоюваха Суперкупата на Гърция

Александър Везенков и Олимпиакос извоюваха Суперкупата на Гърция

Александър Везенков и Олимпиакос извоюваха Суперкупата на Гърция

Бъл­гар­с­кият бас­кет­болен национал Алек­сан­дър Везен­ков и клуб­ният му отбор Олим­пиакос спечелиха Супер­купата на Гър­ция за 2022 година. Олим­пиакос победи големия си съпер­ник Панатинай­кос с 67:52 (18:15, 19:19, 19:9, 11:9) във финала на над­п­реварата, която се проведе в Родос и добави трофея към шам­пион­с­ката титла и Купата на страната, които спечели в края на миналия сезон.

Везен­ков отново бе след най-полезните за своя тим. Той оформи „дабъл-дабъл“, завър­ш­вайки с 12 точки, 11 борби и 2 асис­тен­ции за 29 минути на терена. Мус­тафа Фал добави още 12 точки, 5 борби и 5 асис­тен­ции за успеха на „чер­вените“ от Пирея, докато за Панатинай­кос с 12 точки, 3 борби и 4 асис­тен­ции се отчете Парис Лий.

Ключова за победата на Олим­пиакос бе третата чет­върт, в която бас­кет­болис­тите, водени от старши треньора Йор­гос Бар­цокас, реализираха 19 срещу 9 точки за против­ника. И двата отбора не бяха особено ефек­тивни в стрел­бата от дис­тан­ция, а бас­кет­болис­тите на Олим­пиакос имаха превъз­ход­с­тво в бор­бата под коша.

Третото място в тур­нира за Супер­купата на Гър­ция спечели тимът на Промитеас, който надигра Колосос Родос с 95:71.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие