Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Швейцария пречупи Камерун с гол на роден в Яунде

Швейцария пречупи Камерун с гол на роден в Яунде

Швейцария пречупи Камерун с гол на роден в Яунде

Брийл Емболо реализира единственото попадение за „кръстоносците“

Отборът на Швей­цария записа успешен старт на Мон­диал 2022, след като надви Камерун с 1:0 в група “G”, в която са още Бразилия и Сър­бия. Роденият в камерун­с­ката столица Яунде Брийл Емболо реализира един­с­т­вения гол три минути след началото на второто полув­реме. Нападателят, който като малък се мести да живее в алпийс­ката страна, се раз­писа след пер­фек­тна асис­тен­ция на Джер­дан Шакири. Европей­ците имаха още две 100-процентови положения, но Рубен Вар­гас и Харис Сеферович пропус­наха. Африкан­ците пък бяха по-опасният тим през пър­вата част, но след това отпад­наха физически.

Второто полув­реме започна с гол на „кръс­тонос­ците“. В 48-ата Емболо засече пер­фек­тно цен­т­риране на Шакири и не даде шанс на Онана — 1:0. Пър­воначално нападателят не се зарадва в знак на уважение към родината си. Независимо че губеха, африкан­ците не успяваха да наложат натиск и не притес­няваха кой знае колко вратаря Зомер. В 89-ата стражът на Камерун пак тряб­ваше да спасява — този път след далечен шут на Джака. В добавеното време смяната Харис Сеферович пропусна чиста ситуация за втори гол за Швей­цария.

След срещата 25-годишният Емболо заяви, че неговата гор­дост и дъл­боките семейни връзки могат да бъдат заб­равени за 90 минути.Той е роден в столицата на Камерун Яунде и заминава за Фран­ция на пет години с майка си, а по-късно се мес­тят в Швей­цария, където и получава граж­дан­с­тво през 2014 г. Емболо дебютира за национал­ния отбор на „кръс­тонос­ците“ година по-късно и оттогава е изиг­рал близо 59 мача за тима, като има 11 гола. От 2019 година Емболо е играч на Борусия (Мьон­хен­г­лад­бах). С екипа на елит­ния гер­ман­ски клуб той има 41 срещи и 11 гола.

“Когато отбелязах гола това бе много емоционален момент за мен. Камерун е моето родно място и майка ми и баща ми идват оттам, семейс­т­вото ми. така че това бе специална двубой за мен и семейс­т­вото ми”, заяви Емболо.

В след­ващия кръг “кръс­тонос­ците“ ще спорят с бразил­ците, а Камерун ще търси пър­вите си точки срещу сър­бите. И двата двубоя са на 28 ноем­ври.

България

Икономика

Култура

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие