Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА на ј-финал за Купата след ново ходене по мъките

ЦСКА на ј-финал за Купата след ново ходене по мъките

ЦСКА на ј-финал за Купата след ново ходене по мъките

Твърде много се отпуснахме, трябва да се преборим с Лудогорец за титлата, заяви треньорът на „червените“ Саша Илич

ЦСКА отс­т­рани столич­ния Сеп­тем­ври след успех с 2:1 и е на чет­вър­т­финал в тур­нира за Купата на Бъл­гария. “Чер­вените“ бяха само сим­волично гости, тъй като мачът се игра на “Армията“. Пър­вият гол падна чак през второто полув­реме, след като до почив­ката на терена беше повече от скучно. В 55-ата минута Маурисио Гар­сес се въз­пол­зва от лошо изчис­тена топка, освободи се от защит­ник и стреля точно в мрежата на Сеп­тем­ври за 1:0. Малко след това Станис­лав Шопов отбеляза красиво попадение за „чер­вените“, но след намесата на ВАР то беше отменено. 23 минути преди края за игра с ръка на Асен Геор­гиев беше отсъдена дузпа за ЦСКА. Зад топ­ката зас­тана влез­лият като резерва Назон, който увеличи на 2:0 за 31-кратните шам­пиони.

Всичко вър­веше повече от добре за “армей­ците“ до 80-ата минута. Тогава Сеп­тем­ври изпусна чисто положение чрез Мар­тин Пет­ков, когато вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов се намеси чудесно. При добав­ката на Димитър Кос­тадинов пък Хрис­тиян Пет­ров изби от самата гол­линия. Седем минути преди края обаче Асен Геор­гиев над­с­кочи защит­ниците на ЦСКА и с глава намали на 1:2. В пос­лед­ните минути в наказател­ното поле на “чер­вените“ започна още повече да ври и кипи. В крайна сметка “армей­ците“ удър­жаха аванса и след ново ходене по мъките, макар и не такова като в Съединение, са на чет­вър­т­финал.

Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, не остана никак доволен от пред­с­тавянето на своите играчи въп­реки победата с 2:1 над Сеп­тем­ври. Сръб­с­кият специалист бе на мнение, че „чер­вените“ трябва да се преборят с Лудогорец за тит­лата през пролетта.

Много труден двубой, слабо първо полув­реме, след това едни фан­тас­тични 1520 минути през второто, и нак­рая си нап­равихме мача много труден. Все пак сме в края на полусезона, но всеки път напом­ням на фут­болис­тите, че трябва да сме кон­цен­т­рирани във всеки момент. Твърде много се отпус­нахме по едно време, грешахме в пасовете, три-четири пъти имаше опас­ности пред нашата врата, но Евтимов се намес­ваше фан­тас­тично“, заяви Илич.

Изп­ращаме един труден полусезон за нас, с Лев­ски нап­ример не бяхме на ниво и напълно зас­лужено загубихме. Още когато дой­дох казах, че ЦСКА трябва да се бори за тит­лата, ще ни е трудно през пролетта, но как­вото и да стане трябва да се преборим с Лудогорец за пър­вото място“, каза още нас­тав­никът на „чер­вените“.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...