Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Аржентина оцеля в края срещу Австралия за място на 1/4-финалите

Аржентина оцеля в края срещу Австралия за място на 1/4-финалите

Аржентина оцеля в края срещу Австралия за място на 1/4-финалите

Лионел Меси с исторически гол в мач №1000, задмина Марадона

Аржен­тина надви Авс­т­ралия с 2:1 на стадион “Ахмад бин Али“ във втория 1/8-финален сблъсък от светов­ното пър­вен­с­тво в Катар и ще срещне Нидер­лан­дия в след­ващата фаза, след като “лалетата“ елиминираха САЩ с 3:1. Лионел Меси (35) вкара исторически първи гол на елиминации от Мон­диал и то в юбилей­ния мач №1000 в своята кариера, зад­минавайки леген­дар­ния Диего Марадона по попадения на световни пър­вен­с­тва. Хулиан Алварес (57) удвои, а Крейг Гудуин (77) намали за “кен­гурата“. В пос­лед­ните секунди Гаранг Куол пропусна сам срещу вратаря Емилиан Мар­тинес да изравни.

В началото аржен­тин­ците доминираха, но само владееха повече топ­ката и не се виж­даше как ще стиг­нат до гол. В 35-ата минута все пак това се случи, след като “гаучосите“ разиг­раха пред наказател­ното поле на “кен­гурата“ при пряк свободен удар. Лионел Меси пое топ­ката и с прецизен удар вкара за 1:0.

През втората част авс­т­ралийс­кият страж сгреши фатално в 57-ата минута, когато Роулс му върна топ­ката, а той я задържа прекалено дълго, не успя да излъже Род­риго де Пол и Хулиан Алварес я отне, след което вкара на празна врата за 2:0.

Пос­лед­ваха спокойни минути, а в 77-ата авс­т­ралий­ците стиг­наха до гол, след като до момента не бяха зас­т­рашавали вратата на Емилиано Мар­тинес. В добавеното време Лаутаро Мар­тинес на два пъти и Меси не успяха да преодолеят Матю Райън, а в 97-ата минута драмата можеше да стане пълна. Гаранг Куол успя да се освободи от Таляфико в наказател­ното поле и се озова очи в очи с Емилиано Мар­тинес, който спаси с една ръка удара на младока и прати Аржен­тина на 1/4-финал срещу Нидер­лан­дия.

Лионел Меси вкара исторически гол за Аржен­тина срещу Авс­т­ралия във втория 1/8-финален сблъсък на Светов­ното пър­вен­с­тво в Катар. Това е мач №1000 в кариерата на аржен­тинеца с екипите на своята родина, Бар­селона и ПСЖ, а попадението във вратата на “кен­гурата“ е първо за него в елиминации на световни пър­вен­с­тва.

Същев­ременно седем­к­рат­ният носител на “Злат­ната топка“ зад­мина леген­дар­ния Диего Марадона по голове за Аржен­тина на световни фут­болни финали. Нас­тоящият нападател на ПСЖ вече има девет такива попадения. Пред него е само Габ­риел Батис­тита, който може да се пох­вали с 10 гола.

Превър­налият се в легенда 35-годишен фут­болист има вече 789 гола и 338 асис­тен­ции в своята кариера. В Катар това е третото му попадение, след като Меси се раз­писа преди това и в мачовете със Саудит­ска Арабия и Мек­сико.

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен, твърди Тръмп

Русия има оръжия, с които да унищожи всеки вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...