Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кралят на Мароко празнува успеха над Испания заедно с феновете

Кралят на Мароко празнува успеха над Испания заедно с феновете

Кралят на Мароко празнува успеха над Испания заедно с феновете

Крал Мохамед VI шокира всички в Мароко, след като излезе да праз­нува заедно с феновете победата на национал­ния отбор над Испания след дузпи на осминафиналите на Мон­диал 2022. Кралят първо се обади лично на играчите, за да ги поз­д­рави за успеха, а след това се качи на бронираната си лимузина и се присъедини към шес­т­вието на запалян­ков­ците по улиците на столицата Рабат.

Мохамед VI беше облечен с фланелка на национал­ния отбор и раз­вяваше знамето на Мароко през отворения прозорец на лимузината, с което наруши основни правила за сигур­ността си, наложени от неговата охрана.

Мароко под­несе огромна изненада на Мон­диала, след като изх­върли Испания с 3:0 при дуз­пите (0:0 в редов­ното време и продъл­женията) в 1/8-финал на Светов­ното в Катар. Африкан­с­кият тим в след­ващата фаза ще срещне Пор­тугалия.

Вратарят на Мароко Боно се превърна в герой за тима си и след удар в гредата на Пабло Сарабия и спасени дузпи на Кар­лос Солер и Сер­хио Бус­кетс, класира тима си на 1/4-финал. За Испания това е чет­върто отпадане от пет двубоя, решени с дузпи, на световно пър­вен­с­тво. При наказател­ните удари за Мароко само Бадр Бенун сгреши от бялата точка, а Абдел­хамид Сабири, Хаким Зиеш и Ашраф Хакими се раз­писаха.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие