Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Португалия разгроми Швейцария с 6:1 и е на четвъртфинал

Португалия разгроми Швейцария с 6:1 и е на четвъртфинал

Португалия разгроми Швейцария с 6:1 и е на четвъртфинал

21-годишният Гонсало Рамош записа първия хеттрик на Мондиала и откри головата си сметка

Пор­тугалия изнесе истин­ска лек­ция и разби Швей­цария с 6:1 в пос­лед­ния 1/8-финален сблъсък на светов­ното пър­вен­с­тво в Катар. Голямата новина дойде още час преди срещата, когато стана ясно, че звез­дата на “мореп­лавателите” Крис­тиано Роналдо остава на скамей­ката. Това се случи за първи път от 14 години. Според специалис­тите това е било наказанието на треньора на Пор­тугалия, заради гневна реак­ция на звез­дата при смяната в пос­лед­ния двубой на тима в групите — 1:2 срещу Южна Корея.

В отсъс­т­вието на Роналдо блесна 21-годишният Гон­сало Рамош, който записа пър­вия хет­трик на Мон­диала в Катар и откри головата си сметка в 17-ата минута след силен и много прецизен удар в гор­ния десен ъгъл (1:0). Вместо да вкара, Швей­цария получи втори гол в 33-ата минута, когато Пепе бе изпус­нат и с глава се раз­писа за 2:0. С това 39-годишният бранител стана най-възрастният европеец с гол на елиминации световни финали.

Втората част започна по великолепен начин за Пор­тугалия и Гон­сало Рамош нап­рави пред­нината на тима си класическа (3:0) в 50-ата минута. Само няколко минути след това Рафаел Герейро увеличи на пред­нината на своя отбор — 4:0. Швей­цария върна един гол в 58-ата минута, когато Манеул Акан­джи бе освен сам на далеч­ната греда (4:1). Пор­тугалия обаче не остави нещата така и нап­рави резул­тата 5:1 в 67-ата минута за хет­трик на Гон­сало Рамош.

Чет­върт час преди края звез­дата на Пор­тугалия Крис­тиано Роналдо се появи в игра и малко след това имаше въз­мож­ност да стреля от фаул, но прати топ­ката в стената. Десет минути, след като влезе в игра, Роналдо вкара топ­ката във вратата на Швей­цария, но сиг­нал за засада отмени попадението му. В продъл­жението резер­вата Рафаел Леао оформи край­ното 6:1 с удар в далеч­ния ъгъл.

Така Пор­тугалия ще срещне в сблъсък за място на полуфиналите Мароко.

На другия ден след успеха на „мореп­лавателите“ светов­ните медии отделиха специално внимание на новия герой Гон­сало Рамош , който „взриви“ Мон­диала, като излезе титуляр вместо Крис­тиано Роналдо и заби хет­трик във вратата на Швей­цария. “Не зная какво да ви кажа. Три гола в пър­вия ми мач като титуляр за национал­ния отбор. Това не е за вяр­ване. Дори не знаех, че съм в основ­ния със­тав“, заяви Рамош след мача.

И раз­бира се дойде въп­росът за Роналдо. “Криш общува с мен така, както с всички. Той е нашият капитан. Винаги е готов да помогне“, отсече младокът.

До елиминациите на светов­ното Гон­сало имаше 10 игрови минути — 2 срещу Гана, 8 срещу Уруг­вай, а двубоят срещу Репуб­лика Корея изг­леда от пей­ката. За да стане пър­вият от времето на Еузебио, който вкарва повече от един гол в един мач от елиминациите на световно пър­вен­с­тво.

Гон­сало е висок 185 см. Роден е в Олян, в южната част на Пор­тугалия. Син е на бив­шия играч на “Фарензе“ Мануел Рамош. Баща му бе крило в един от сред­ните отбори в средата на 20-и век. А синът му приз­нава, че никога не го е виж­дал да играе. “Но той ме накара да се влюбя във фут­бола“, обес­нява Рамош-младши.

На 13 години Гон­сало Рамош е прив­лечен в академията на Бен­фика. През сезон 2018/19 стига до финала на юношес­ката лига на УЕФА, като става гол­майс­тор на тур­нира, като в елиминациите три пъти записва по два гола, включително и на загубения от Реал (Мад­рид) финал с 2:3. През 2019 г. е в със­тава за европейс­кото за юноши до 19 години и вкарва 4 гола в три мача. След две години, на европейс­кото за младежи до 21 г. е резерва, но бележи в 1/4-финала срещу Италия.

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен, твърди Тръмп

Русия има оръжия, с които да унищожи всеки вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...