Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен­ков е носител на приза “Спор­тен Икар“ за 2022 година на Фон­дация “Бъл­гар­ски спорт“. Той бе изб­ран в идеал­ния отбор на Евролигата за миналия сезон, учас­т­ник във финал­ната чет­ворка с клуб­ния си отбор Олим­пиакос, номер 1 в класацията по борби и трети при реализаторите с национал­ния тим на Бъл­гария на европейс­кото пър­вен­с­тво по бас­кет­бол.

В категорията “Отбор на годината“ наг­радата беше присъдена на национал­ния ансам­бъл по художес­т­вена гим­нас­тика в със­тав Женина Траш­лиева, Рей­чъл Стоянов, София Иванова, Мар­гарита Василева, Камелия Пет­рова и Радина Томова. Грациите станаха световен шам­пион в многобоя и на съчетанието с три ленти и две топки в София и зас­лужи олим­пийска квота за Париж 2024.

За “впечат­ляващо пред­с­тавяне“ бяха отличени 17-годишната гим­нас­тичка Стилияна Николова и скиорът алпиец Алберт Попов. Грацията спечели сребро на обръч, бухалки и лента и бронз в многобоя на светов­ното пър­вен­с­тво в София и спечели олим­пийска квота за Париж. Попов завърши девети в слалома на Зим­ните олим­пийски игри в Пекин и зае чет­върто място в слалома от Светов­ната купа в Кур­шевел.

В категория “Млад и талан­т­лив спор­тист“ победителка е 17-годишната лекоат­летка Пламена Мит­кова — световна шам­пионка в скока на дъл­жина за девойки до 20 години в Кали, Колум­бия с личен рекорд от 6.66 метра.

Специална наг­рада на Фон­дация “Бъл­гар­ски спорт“ получава национал­ният отбор по тенис за девойки до 18 години в със­тав Денис­лава Глуш­кова, Михаела Цонева и Дария Великова за историчес­ката първа европейска титла в тази въз­рас­това група.

Биат­лонис­тът Благой Тодев и волей­болис­тът Алекс Николов са отличени за “Пробив в светов­ния спорт“. Тодев е световен вицешам­пион за младежи от Солт Лейк Сити (САЩ) в прес­лед­ването на 12.5 км и европейски шам­пион на 15 км за младежи в Пок­люка. Николов е със­тезател на италиан­с­кия пър­венец Лубе, учас­т­ник в Шам­пион­с­ката лига с отбора и основен играч в национал­ния тим до 20 години, заел второ място на европейс­кото пър­вен­с­тво.

В категория “Дос­тойно пред­с­тавяне“ победители са Кирил Милов — световен вицешам­пион по борба в кат. до 97 кг в Бел­г­рад и европейски пър­венец в Будапеща и Севда Асенова — брон­зова медалис­тка в кат. до 48 кг на светов­ното пър­вен­с­тво по бокс в Истан­бул и европейска шам­пионка от над­п­реварата в Черна гора.

България

Икономика

Култура

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие