Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Фабио Ешпиньо: Българи слагаха вода вместо урина, в допинг пробите си

Фабио Ешпиньо: Българи слагаха вода вместо урина, в допинг пробите си

Жена ми каза, че съм глупак, ако не приема офертата на Лудогорец, разкри португалският футболист

Пор­тугал­с­кият полузащит­ник Фабио Ешпиньо (37-годишен) нап­рави скан­дално изказ­ване, твър­дейки на каква странна гледка се натък­нал по време на прес­тоя си в Бъл­гария. “Виж­дах как бъл­гари слагат вода, вместо да уринират в допинг тес­товете. Нап­равих същото. Лекарят ми каза: “Хид­ратиран си, но след­ващия път поне сложи топла вода“, раз­каза пор­тугал­с­кият халф в интервю за изданието в родината си — “Трибуна Екс­п­ресо“.

Eшпиньо игра в Лудогорец между 2013 и 2015 г., стана два пъти шам­пион на Бъл­гария, спечели Купа и Супер­купа и игра в Шам­пион­с­ката лига, но напусна заради испан­с­кия Малага. Хал­фът не успя в Испания, но след това се върна в Пор­тугалия, за да играе за Боавища, а сега и за Фей­рензе. Ешпиньо приз­нава, че иска да стане треньор. Той е изпол­з­вал премията от Лудогорец за влизането в групите на Шам­пион­с­ката лига, за да си купи меч­таната кола.

“В пър­вия момент отказах на офер­тата на Лудогорец. Пред­ложиха ми зап­лата, а аз им казах, че за тези пари няма да отида в Бъл­гария. Желанието ми беше да остана в Пор­тугалия. Ето защо поис­ках зап­лата, която бях сигурен, че няма да ми дадат. Но те се обадиха да ми кажат, че ми дават това, което искам. Попад­нах в ситуация, при която тряб­ваше да се съг­лася. Прекарах сед­мица, в която дори не исках да ям, защото ставаше нещо против волята ми. Наис­тина нямах никакво желание да отида в Раз­г­рад. Страхувах, че няма да се адап­тирам. Отговорих, че няма да отида“, раз­казва пор­тугалецът.

“Бяха обър­кани, защото пред­ложиха това, което поис­ках. Мис­леха, че им се подиг­равам. Все пак те оставиха отворено пред­ложението. Заминах на вакан­ция в Алгарве и съп­ругата ми каза: “Ти си глупак да не приемеш офер­тата от Бъл­гария. Още повече, че имаме малко момиченце. Ще станеш на 28 години, трябва да мис­лиш и за финан­совата страна. Това ме стресна. Бях отказал преди две или три сед­мици, но се обадих по телефона. Казах, че съжалявам и попитах дали има въз­мож­ност все пак да отида в Бъл­гария. За щас­тие, нещата се наредиха добре и прис­тиг­нах в Раз­г­рад. Заминахме тримата, Каролина (б. а. — дъщеря му) беше само на три месеца“, раз­к­рива хал­фът.

“Имам ясен спомен как кацам със самолета в София. Пог­лед­нах през прозореца и видях града. Бях сам, отивах да под­пиша. София е хубав град, но когато отидеш и видиш старите сгради в очукан вид е шокиращо. Помис­лих си, че трябва да остана поне две години. Когато отидох в хотела, се качих на пос­лед­ния етаж и имах панорамна гледка. Прекарах 20 минути, гледайки навън. Мис­лех, плаках, страх ме беше, но в същото време исках този договор. Беше буря от емоции“, приз­нава Фабио Ешпиньо.

България

Икономика

Култура

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие