Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Голов екшън и развръзка в края на дербито в Англия

Голов екшън и развръзка в края на дербито в Англия

Арсенал победи Ман­чес­тър Юнай­тед с 3:2 в дер­бито между лидера и чет­вър­тия в класирането от 21-ия кръг на анг­лийс­ката Висша лига. Ман­чес­тър Юнай­тед поведе в 17-ата минута след пробив на Мар­къс Раш­форд и удар по земя от границата на наказател­ното поле за 1:0. По-малко от десет минути след това, разиг­раване пред наказател­ното поле на „чер­вените дяволи“ завърши с цен­т­риране и удар с глава на Еди Нкетия за 1:1.

В началото на втората част Букайо Сака (53) изведе лон­дон­чани нап­ред с диагонален удар от границата на наказател­ното поле и неубедителна намеса на вратаря Давид де Хеа (2:1). Малко преди да изтече час игра Ман­чес­тър Юнай­тед стигна до равен­с­т­вото с дебют­ния гол на Лисан­дро Мар­тинес за тима (2:2).

Натис­кът на “артилерис­тите“ се усили и лон­дон­чани пренесоха играта пред наказател­ното поле на съпер­ника, докато Ман­чес­тър Юнай­тед се прибра в защита. Давид де Хеа спаси “чер­вените дяволи“ в 84-ата минута след удар на Еди Нкетия от няколко метра. В пос­лед­ната минута от редов­ното време Нкетия дос­тигна до топ­ката в наказател­ното поле и отб­лизо се раз­писа за 3:2. Ситуацията бе раз­г­ледана с ВАР, но попадението бе определено като редовно.

Така Арсенал е точно по средата на своята атака на шам­пион­с­ката титла във Вис­шата лига. За 19 изиг­рани мача „артилерис­тите“ завоюваха 50 точки и загубиха само седем. В резул­тат на това тимът на Микел Артета не само има пет пун­кта аванс пред миналогодиш­ния шам­пион Ман­чес­тър Сити и мач по-малко, но дори и зад­мина пос­тижението на леген­дар­ната фор­мация на клуба от сезон 2003/04. Тогава воденият от Арсен Вен­гер отбор завърши сезона без загуба, но след 19 изиг­рани мача спечелените точки бяха 45. Пред 19 години Арсенал не допусна поражение в нито една от 38-те си срещи, но нап­рави 12 равен­с­тва.

Сега остава да изчакаме края на нас­тоящия шам­пионат във Вис­шата лига, за да раз­берем дали Арсенал ще пос­ледва негатив­ния пример на мър­сисайдци или ще спечели пър­вата си титла от почти две десетилетия и в края на сезона ще ликува актив с от 100 точки“, пише Скай спорт.

България

Икономика

Култура

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие