Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Хебър взе Купата на България след зрелищен обрат във финала

Хебър взе Купата на България след зрелищен обрат във финала

Хебър взе Купата на България след зрелищен обрат във финала

Волейболистите на тима от Пазарджик защитиха трофея си от миналата година

Хебър (Пазар­джик) спечели Купата на Бъл­гария по волей­бол при мъжете след успех над Дея Спорт (Бур­гас) с 3:2 (15:25, 21:25, 25:22, 25:19, 15:12) в зала „Васил Лев­ски“ в Пазар­джик пред 1850 зрители. Така Хебър защити трофея си от миналата година и спечели общо за чет­върти път в историята си Купата.

Двата тима изиг­раха рав­нос­тоен и инт­ригуващ двубой, в който Дея Спорт поведе с 2:0 гейма с много ефек­тивна игра в нападение и на блокада, но след това домакините от Пазар­джик, вдъх­новени от под­к­репата на пуб­ликата в соб­с­т­вената си зала, вдиг­наха значително нивото си на игра във всички елементи и стиг­наха до пълен обрат, за да спечелят трофея. Бит­ката бе спор между двама италиан­ски селек­ционери – Камило Плачи и Фран­ческо Кадеду, а на полето между трима техни сънарод­ници — Якопо Масари и Джулио Саби за Хебър и Стефано Пат­риарка за Дея Спорт.

Получи се един много хубав двубой, който приличаше на трилър. Пуб­ликата в залата съз­даде невероятна атмос­фера, която ни помогна. Смятам, че феновете на волей­бола в Бъл­гария се нас­ладиха на един качес­т­вен сблъсък. Искам да поз­д­равя отбора на Дея спорт, който се пред­с­тави страхотно“, заяви нас­тав­никът на Хебър Камило Плачи.

“Показахме, че можем да излез­нем от трудна ситуация. Искам да поз­д­равя волей­болис­тите си за начина, по който реагираха в мача и изиг­раха срещата с разум. В пър­вите два гейма нещата не ни се получаваха по желания начин. Дея спорт беше по-добър и зас­лужено стигна до аванс. След това променихме някои неща в играта си, смених и част от изпъл­нителите и за радост след това нещата ни пот­ръг­наха“, сподели още италиан­с­кият треньор на Хебър.

Неговият сънарод­ник Фран­ческо Кадеду изведе Дея спорт до първи финал в историята на отбора. От бур­гас­кия клуб пуб­ликуваха емоционален пост в социал­ните си мрежи: “Когато преди 7 години се основа скром­ният отбор на Дея и започ­нахме да играем в най-ниските нива на бъл­гар­с­кия волей­бол, едва ли някой си е пред­с­тавял, че мал­кият тим може да порасне тол­кова много, че да играе осминафинал в европейски тур­нир и че ще побеж­даваме шам­пиони на Испания, на Швей­цария или европейски колоси, като Олим­пиакос. Миналата година загат­нахме потен­циала си и в нашето пър­вен­с­тво и в Купата на Бъл­гария, и ето, няколко месеца по– късно, бяхме финалисти в този тур­нир, даже на моменти докос­вахме трофея. Победата под­хож­даше и на двата отбора, а ако финалът не беше в Пазар­джик, резул­татът със сигур­ност, щеше да бъде друг. Поз­д­рав­ления за новите стари шам­пиони от Хебър, а ние продъл­жаваме да меч­таем и да вяр­ваме, че купите и медалите пред­с­тоят.“

България

Икономика

Култура

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие