Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Радослав Цонев иска да спечели Купата с Арда

Радослав Цонев иска да спечели Купата с Арда

Радослав Цонев иска да спечели Купата с Арда

Левски е моят отбор, но си тръгнах, защото не се чувствах желан, признава новото попълнение на тима от Кърджали

Новото попъл­нение на Арда — Радос­лав Цонев, се включи силно още в пър­вите кон­т­роли на тима. По всичко изг­лежда, че той ще е един от основ­ните двигатели на отбора от Кър­джали през пролет­ния полусезон, за който клубът си пос­тавя високата цел да спечели квота за Европа. Пред Sportal.bg Ради Цонев раз­кри как е станал фут­болист на Арда и защо е напус­нал Лев­ски.

27-годишният бивш национал раз­каза как се е стиг­нало до тран­с­фер в тима от Кър­джали и какви са целите на отбора: “През декем­ври, след края на есен­ния полусезон, ми се обадиха Ивайло Пет­ков и Алек­сан­дър Тун­чев. Казаха, че ме искат в отбора. Арда го следя отдавна. Знам на какво ниво е като със­тав и реших, че за мен това ще е добра крачка. Изиг­рахме добри 5060 минути в пос­лед­ната кон­т­рола, но тези мачове не са критерий. Ще видим в официал­ните двубои, но мисля, че отборът е на ниво, прив­лякоха се добри играчи и имаме шан­сове за добро пред­с­тавяне през пролетта. Имаме реални шан­сове да се класираме за Европа. Надявам се и да имаме къс­мет, защото ще ни е нужен, да се доберем до мес­тата, които дават право на учас­тие в европейс­ките клубни тур­нири. Дано през нас­тоящия полусезон да съм здрав, а и не само аз — целият отбор. Чув­с­т­вам се добре. Психологически е много важно в началото на сезона как ще тръг­нат нещата, отборът дали ще върви. Надявам се в най-скоро време да помагам с как­вото мога и да покажа защо съм тук.”

“Амбициите — моите и на Арда, са да спечелим Купата на Бъл­гария, тъй като тя дава право на учас­тие в европейс­ките клубни тур­нири. Със сигур­ност ще е много трудно срещу ЦСКА 1948, но в този тур­нир всеки може да победи всеки и е много важно ние как ще влезем в мачовете. Надявам се да стиг­нем до успех”, заяви фут­болис­тът на Арда.

Ради Цонев раз­каза и за прес­тоя си в Италия: “Отидох на 21 години в Лече. Четири години бях там. Със сигур­ност можех да пос­тигна повече, давах всичко от себе си, имах една-две кон­тузии, не се получиха нещата, но не съжалявам за нищо. Гледам само нап­ред. Няма бъл­гар­ски фут­болисти, които да са звезди дори в дол­ното ниво на италиан­с­кия фут­бол, въп­реки че през пос­лед­ните години имаме със­тезатели, които играят в Серия “А”. Нивото със сигур­ност е по-високо от нашата “А” група. Много се залага на так­тиката. Още от малки фут­болис­тите ги карат так­тически да са под­гот­вени. Много се работи с тях като дис­цип­лина не само на, но и извън терена.”

Фут­болис­тът раз­кри и под­роб­ности за зав­ръщането си на „Герена“: “Когато ми се обадиха от Лев­ски, брат ми Боби вече беше под­писал, което също натежа. Все пак това е моят отбор от малък. Там съм израсъл, най-хубавите ми години са били на „Герена“. Дали съм нап­равил ком­п­ромис? Само финан­сово, тъй като имах по-добри пред­ложения от Италия, но много исках да помогна на отбора, защото имаше труден момент с плащания и така нататък. Реших да се върна и не съжалявам за това. Имахме периоди, в които не получавахме зап­лати. След това нещата се изчис­тиха, но едва ли не с брат ми бяхме в тежест на отбора. Не знам. Нашето желание винаги е било да играем в Лев­ски. Не си тръг­нах по мое желание. Хората, които бяха в клуба, също мисля, че можеха да ми покажат, че ме искат. Като усетя някъде, че не съм желан — сам си тръг­вам. Други неща не могат да ме задър­жат на някое място — нито финан­сово, нито нищо. Завър­нах се в Лев­ски, когато не бяха давали по 34 месеца зап­лати. Тръг­нах си, защото не съм се чув­с­т­вал желан. Не мисля за миналото. Когато съм бил на терена, когато е зависело нещо от мен — и игрово, и от финан­сова гледна точка, съм давал как­вото мога. Мак­симума. Нещата, които не са зависели от мен, не мога да ги комен­тирам. Просто така е тряб­вало да стане.”

Ради Цонев раз­кри и защо не отиде при брат си Борис­лав в Китай и какъв треньор е Алек­сан­дър Тун­чев: „ Не съм имал оферта от Китай. Да играя в чуж­бина не е моята цел. Тук се чув­с­т­вам добре, надявам се да давам как­вото мога на отбора, да помагам. Ще видим какво ще стане. Със сигур­ност ми е доста приятно да играя с Борис­лав. Времето ще покаже дали отново ще се съберем. Играем заедно от деца, раз­бираме се доста добре, така че ми е по-лесно и на терена, и извън него да сме заедно. Не обичам много да говоря за треньорите. С хубави впечат­ления съм от целия треньор­ски щаб на Арда. Надявам се да имаме само успех.”

Фут­болис­тът раз­кри защо като юноша на Пирин (Благоев­г­рад) е пред­почел Лев­ски пред ЦСКА: „Така сме го усетили. Както всяко едно дете, в нашето семейс­тво повечето са лев­с­кари. Имахме пред­ложение от двата отбора, но изб­рахме Лев­ски, защото това е отборът, който харес­ваме. И феновете. Тогава тимът игра в Шам­пион­ска лига и се въз­хищавахме на много фут­болисти. Рад­вам се за това си решение. Тогава всички играеха много силно — и Христо Йовов, и чуж­ден­ците, Елин Топузаков в защита, и Гонзо раз­бира се.”

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Патрушев: Русия има оръжия да унищожи САЩ, ако съществуването й е застрашено

Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен, твърди Тръмп

Русия има оръжия, с които да унищожи всеки вр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...