Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Eрлинг Холанд напуска Манчестър Сити след скандал с треньора

Eрлинг Холанд напуска Манчестър Сити след скандал с треньора

Eрлинг Холанд напуска Манчестър Сити след скандал с треньора

Ерлинг Холанд иска да напусне Ман­чес­тър Сити, защото се е скарал с Гуар­диола. Той става поред­ният фут­болист на „граж­даните“, влязъл в кон­ф­ликт с мени­джъра. Испанецът май е изпус­нал съб­лекал­нята и затова Ман­чес­тър Сити не е в поз­натата топ форма. Всичко това е написано в испан­с­ката медия „Насионал“, цитирано от няколко британ­ски издания.

Въп­рос­ният материал уточ­нява, че въп­реки отлич­ното си пред­с­тавяне във Вис­шата лига до момента, Холанд гледа вече към изхода. 22-годишният нор­вежец прис­тигна в Ман­чес­тър Сити през лятото и за отрицателно време се превърна в голова машина и на анг­лийска територия — 31 попадения в 27 мача.

Атмос­ферата в Ман­чес­тър Сити не е добра. Поради тази причина Кан­село поиска да се махне и ето, че вече е в Байерн. Други също гледат към изхода“, добавя испан­с­кото издание, като допълва, че Реал (Мад­рид) с внимание следи ситуацията с Холанд. Мад­рид­с­кият гранд търси замес­т­ник на 35-годишния Карим Бен­зема.

В същото време Тот­нъм удари шам­пиона Ман­чес­тър Сити с 1:0 в дер­бито от 21-ия кръг на Вис­шата лига и помогна на Арсенал да запази аванса си от 5 точки на върха. Домакините бяха без мени­джъра си Антонио Конте, който претърпя успешно операция по отс­т­раняване на жлъч­ния мехур. Хари Кейн (15) вкара побед­ния гол след асис­тен­ция на Пиер-Емил Хьой­берг и с 267 попадения стана най-резултатният фут­болист в историята на “шпорите“, зад­минавайки леген­дата Джими Грийвс. Кейн реализира и исторически гол №200 в 304-ия си мач от анг­лийс­кия елит. Той е третият фут­болист, който дос­тига тази граница след Алън Шиърър (260 гола) и Уейн Рууни (208). Тот­нъм завърши срещата в намален със­тав, след като в 87-ата минута Крис­тиан Ромеро бе изгонен с втори жълт и чер­вен кар­тон.

След успеха Тот­нъм е пети с 39 точки и само на една зад чет­вър­тия Нюкасъл.

Закъсалият във Вис­шата лига Евер­тън изненад­ващо победи с 1:0 лидерът в класирането Арсенал на “Гудисън парк“ в друг мач от Вис­шата лига. В герой за “карамелите“ се превърна Джеймс Тар­ков­ски, който се раз­писа в 60-ата минута. Мачът беше дебют за новия мени­джър на Евер­тън Шон Дайш, заменил Франк Лам­пард.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...