Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кирил Десподов отново е Футболист №1 на България

Кирил Десподов отново е Футболист №1 на България

Кирил Десподов отново е Футболист №1 на България

Играчът на Вердер Илия Груев и Ивайло Чочев от (ЦСКА 1948) станаха съответно втори и трети

Нападателят на Лудогорец Кирил Дес­подов за втора поредна година бе определен за Фут­болист №1 на Бъл­гария. Капитанът на национал­ния отбор събра 193 точки от жур­налис­тичес­кия вот и изп­ревари Илия Груев (Вер­дер Бремен) –179 точки и Ивайло Чочев (ЦСКА 1948) – 109 т., които останаха втори и трети. Това бе общо трето отличие за крилото в кариерата му, с което изравни Ивелин Попов и Христо Бонев. С пет статуетки е Христо Стоич­ков, а на върха със седем — Димитър Бер­батов.

В призовата десятка за 2022 година намериха място още Антон Недял­ков (Лудогорец) — 39 точки, Филип Кръс­тев (Лев­ски) — 24, Петко Хрис­тов (Специя) и Иван Турицов (ЦСКА) с по 9, Илиян Стефанов (Лев­ски) 8, Георги Кос­тадинов (Апоел Никозия) и Никола Илиев (Интер) с 7 точки.

Пър­вата категория бе за най-проспериращ млад играч, където победител стана талан­тът на Интер Никола Илиев. За поредна година Симона Пет­кова спечели приза за “Фут­болист на годината“ в категорията жен­ски фут­бол. Тя получи 47 точки, а зад нея останаха Евдокия Попадинова – 20 и Десис­лава Дюпюи – 10.

За най-добър чуж­денец бе изб­ран Бър­нард Тек­петей от Лудогорец (30 точки), който остави зад себе си съот­бор­ника си Каули Оливейра (28 т.) и капитанът на ЦСКА Юрген Матай с 11 точки.

Защит­никът на ЦСКА Брадли де Нойер спечели приза за най-красив гол в Бъл­гария за 2022 година с попадението си във вратата на ЦСКА 1948. Наг­радата за втора поредна година отива на “Армията“. Най-красивият гол за 2021 г. бе реализиран от друг защит­ник на столич­ния тим — Юрген Матай, който също се раз­писа във вратата на ЦСКА 1948.

Светос­лав Вуцов (Славия) и Даниел Наумов (ЦСКА 1948) раз­делиха приза за “Най-добър вратар“. Двамата съб­раха по 26 глава, а трети е Гус­таво Бусато от ЦСКА с 22 гласа.

Антон Недял­ков от Лудогорец грабна наг­радата за Най-добър защит­ник с 32 гласа.Ноа Сонко Сун­д­берг от Лев­ски и Юрген Матей от ЦСКА останаха на второ и трето място.

Ивайло Чочев отвя кон­курен­цията за Най-добър полузащит­ник със 73 гласа, след­ван от Филип Кръс­тев от Лев­ски с 13 и Каули Оливейра с 6.

Кирил Дес­подов бе определен за Най-добър нападател с 58 гласа. Бър­нард Тек­петей и Матиас Тисера завър­шиха чел­ната тройка с 15 и 12 точки.

Призът “Лъв­ско сърце — Трифон Иванов“ отиде при Тодор Неделев, който се въз­с­танови след тежък инцидент и операция на главата.

Най-добър треньор стана нас­тив­никът на Лев­ски Станимир Стоилов, втори е Ивайло Петев, който бе селек­ционер на осна и Хер­цеговина а трети Илиан Илиев (Черно море).

На събитието присъс­т­ваха президен­тът на бъл­гар­с­кия фут­болен съюз (БФС) Борис­лав Михай­лов, вицеп­резиден­тът на цен­т­ралата Емил Кос­тадинов, минис­търът на младежта и спорта Весела Лечева, както и много нас­тоящи и бивши фут­болисти.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...