ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 110, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Филип Кръстев е виновен за гола на Черна гора, смята Венци Стефанов

Филип Кръстев е виновен за гола на Черна гора, смята Венци Стефанов

Филип Кръстев е виновен за гола на Черна гора, смята Венци Стефанов

Президентът на Славия Венци Стефанов критикува oстро пред БЛИЦ част от националите ни, които загубиха с 0:1 домакинството на Черна гора в първата среща от квалификациите за Евро 2024. “Да, чудеса не стават толкова лесно, но може би някои момчета прегоряха. Липсата на опит си каза думата, допуснаха грешки. Фаталната обаче дойде от Филип Кръстев, не от някой друг. От него стана проблема за гола на Черна гора. Да, казваш, че Кръстев имал желание. Така е, но това са мачове, в които не може да показваш колко си велик и техничен, още повече пред наказателното ни поле. Начинът, по който подходи и му откраднаха топката, беше безотговорен“, коментира Венци Стефанов.

“За какво да се обаждам на Филип, та той нали ме съди. Да, неприятно е, но да е жив и здрав, да работи. Според мен трябваше да остане в Европа, за да стане футболист. Връщането му в Левски е фатална грешка“, добави бившият член на Изпълкома по адрес на халфа на “сините“. Кръстев бе юноша на Славия.

“Вижте как Петко Христов се държи - възпитание и мъжество. Другите ни национали трябва да бъдат като него. И когато го има мъжеството, тогава ще има резултати. Това имам предвид като критикувам Филип Кръстев“, подчерта Венци Стефанов.

“Георги Русев много добре се включи, Вальо Антов също добре се представи. Браво и на вратаря Наумов, който спаси каквото трябваше. За гола не можем да го виним. Започналите титуляри Християн Петров и Иван Йорданов очевидно прегоряха. Треньорът Младен Кръстаич решава кой да играе, той си носи отговорността. А дали Наумов или Светльо Вуцов - и двамата са добри. И Светльо да беше пазил срещу Черна гора, също щеше да се представи на високо ниво. Качествата му са безспорни“, продължи босът на Славия.

“Очаквахме повече обаче от Космонавта (б. р. Георги Десподов) и от Спас Делев. Силата им беше в свирката. Повече се разправяха и се караха, отколкото да дават пример. Защо да обиждам Десподов? Нали някои го наричат Космонавта. Той имаше две отигравания по-добри, но от него се очаква много повече, капитан е. Май повече са му претенциите, а по-малко играта. Да, вкара решаващи голове в някои мачове, но в този важен двубой го нямаше. Трябва да знае, че като е капитан, да заразява останалите с примера си. Дано в понеделник срещу Унгария го видим такъв, какъвто трябва да бъде“, добави Венци Стефанов.

“Младен Кръстаич отлично знае защо е пуснал този или онзи. И Георги Русев, и Ради Кирилов заслужаваха да играят. В атака трябва да сме още по-силни. В халфовата линия трябваше да има повече хора, които да дават извеждащия пас. Там не бяхме на висотата на черногорците. Те много лесно ги хващаха в капана и не им позволяваха да играят. Стефан Савич, Йоветич - все класни футболисти. Сръбската школа е това, няма какво да се заблуждаваме. Лошото е, че тръгнахме със загуба и тя ще ни тежи. Сега унгарците знаят слабите ни страни и ще акцентират на това в понеделник. Но аз не отписвам този цикъл, тепърва ще има изненади. Сърбите биха, но Литва не може да бъде мерило. Смятам, че ще победим Литва и в двата мача. Двубоите с Унгария и Черна гора са решаващите. В понеделник не трябва да губим“, завърши бившият член на Изпълкома на БФС Венци Стефанов.

България

Култура

Земеделие