Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 111, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Младен Кръстаич: С това разполагаме, по-добри играчи нямаме

Младен Кръстаич: С това разполагаме, по-добри играчи нямаме

Селекционерът на България Младен Кръстаич заяви след тежкото поражение от Унгария с 0:3 в Будапеща, че това са най-добрите играчи, с които националният ни тим разполага и други няма. Според сръбския специалист са нужни години преди “трикольорите“ да успеят да се противопоставят успешно на Унгария и Сърбия.

“За съжаление нямам лукса да разполагам с футболисти, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво, освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето състезатели играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди“, започна Кръстаич.

“Играчите, с които разполагаме имат своите качества - те обаче са неопитни и когато се изправят срещу футболисти от висока класа понякога не успяват да се справят с тях. Някои от тях играят, а други не във вътрешното първенство, но както съм казвал те имат своето бъдеще. Без значение как завърши днешният мач ние знаехме за какъв отбор става въпрос. Последните години съперникът ни напредна много. Това не е Унгария, която гледахме преди 10-15 години. Неслучайно при жребия казах, че Сърбия е фаворит, а на второ място е Унгария. Що се отнася до нашия отбор - имаме млади и перспективни играчи - това, което можем да направим е да погледнем Унгария като модел за отбор, който успява да прогресира, вдигайки нивото на своето вътрешно първенство“, добави сърбинът.

“Не бих отличил само Доминик Собослай, макар че е играч от висока класа, който играе в топ първенство. Що се отнася за нашия отбор още при идването си казах, че ако се играе както досега, не бих дошъл. Идеята е да има промяна, но са нужни години, за да се изгради такав състав, че България да се противопостави на отбори като Унгария или Сърбия. Реално това е най-доброто, с което разполага България в момента“, продължи селекционерът.

“Не само в България, но и в Сърбия и други държави треньорът винаги е виновен. Искам да работя с футболисти, които имам на разположение и с тях да изградим отбор за бъдещето“, завърши Кръстаич.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...