Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет22102020

Брой 203, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров ще участва на турнира на ATP в София

Григор Димитров ще участва на турнира на ATP в София

Григор Димитров ще участва на турнира на ATP в София

Светов­ният №9 – Доминик Тийм се е записал за над­п­реварата, която ще се проведе от 5 до 12 фев­руари в “Арена Армеец“

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров ще учас­тва на тур­нира на АТP в София, който ще се проведе в “Арена Армеец“ през фев­рурари 2017-та година и е с наг­раден фонд от 520 070 евро.

Заявка за учас­тие в над­п­реварата е подал и авс­т­риецът Доминик Тийм, който е девети в светов­ната ран­г­листа. В тур­нира в София ще се включат още шам­пионът от тази година Роберто Баутиста Агут от Испания, както и финалис­тът Вик­тор Троицки от Сър­бия.

Тур­нирът е в периода 512 фев­руари, а най-евтините пропуски са с цена 10 лв.

За мен е удовол­с­т­вие да бъда част от Sofia Open през фев­руари след­ващата година. Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от въл­нението на светов­ния тенис. Заедно ще се нас­лаж­даваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро!“, бяха думите на Григор Димит­ров в официал­ното прес­съоб­щение.

“Изк­лючително сме доволни как протече пър­вото издание на тур­нира. Имахме четирима учас­т­ници от топ 30 на ран­г­лис­тата – Роберто Баутиста Агут, Вик­тор Троицки, Гийермо Гарсия-Лопес и Анд­реас Сепи. Над 30 000 зрители посетиха тур­нира, а на финала имаше 8500 човека. Това е много голяма ряд­кост. Получихме изк­лючително висока оценка от мени­джър на АТР. Договорът на тур­нира в София е за три години, но съв­сем скоро ще обявим продъл­жаването на този срок“, заяви минис­търът на спорта Красен Кралев.

Новият тур­нирен дирек­тор на Garanti Koza Sofia Open Пол Мак­нами, който е бивш тур­нирен дирек­тор на Australian Open и “Хоп­ман Къп“ и е спечелил 5 титли от “Големия шлем“, нямаше тър­пение да съобщи новините на бъл­гар­с­ката пуб­лика.

“Тийм и Димит­ров са бъдещето на мъж­кия тенис. Въз­хитени сме, че те ще покажат своя огромен талант в София. За пуб­ликата винаги е въл­нуващо, когато една от звез­дите на тур­нира е пред­с­тавител на страната домакин“, каза той.

През 2016 г. събитието беше посетено от над 30 хил. зрители и беше предавано на живо по БНТ, както и в още 118 страни на 5 кон­тинента. Общия брой телевизионни зрители над­х­върли 68 млн. души.

България

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Екс­пер­т­ните съвети по епидемиология и по инфек­циозни болести към МЗ под­к­репят носенето на маски на отк­рито, съоб­щиха от прес­служ­бата на Мини…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

„Петдесет жени в българската живопис“.

„Петдесет жени в българската живопис“.

Милена Балчева-Божкова и проф. Чав­дар Попов са със­тавители на нов двуезичен албум на бъл­гар­ски и анг­лийски език, озаг­лавен „Пет­десет жени в …

Прочети още:

Loading...

Свят

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Финал­ният дебат на 22 октом­ври между двамата кан­дидати за президент на САЩ на изборите на 3 ноем­ври, Доналд Тръмп и Джо Бай­дън, ще премине п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...