Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Дебютант изхвърли един от фаворитите

Дебютант изхвърли един от фаворитите

Дебютант изхвърли един от фаворитите

Дебютан­тът Данийл Мед­ведев под­несе пър­вата голяма изненада на „Уим­бъл­дън”, отс­т­ранявайки пос­тавения под №3 в основ­ната схема Стан Вав­ринка още в пър­вия кръг. Рус­накът победи швей­цареца с 6:4, 3:6, 6:4, 6:1. По време на срещата Вав­ринка имаше и проб­леми с лявото коляно и поиска лекар­ска помощ. Мед­ведев завърши срещата с 40 печеливши удара и 26 неп­редиз­викани грешки. Във втория кръг рус­накът, който е под №49 в светов­ната ран­г­листа, ще срещне бел­гиеца Рубен Бемел­манс.

Спечелилият десета титла на „Ролан Гарос” Рафаел Надал се завърна на „Уим­бъл­дън” с убедителна победа срещу авс­т­ралиеца Джон Мил­мън с 6:1, 6:3, 6:2 в мач от първи кръг. През миналия сезон испанецът не учас­тва в най-престижния тенис тур­нир на трева. Успехът на Надал над намиращия се под №137 в светов­ната ран­г­листа авс­т­ралиец е 44-ти за него от началото на 2017 година. След­ващият съпер­ник на Рафа е американецът Доналд Йънг. Анди Мъри победи „щас­т­ливия губещ” Алек­сан­дър Буб­лик от Казах­с­тан с 6:1, 6:4, 6:2 и започна с успех защитата на тит­лата си.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...