Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 113, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кубрат остава в “Зауерланд”

Кубрат остава в “Зауерланд”

Кубрат Пулев не планира да се разделя със “Зауерланд”, но се надява в бъдеще да работи по-добре с германския промоутър. Претендентът за световната титла влезе в конфликт с мениджърите си, след като се разбра, че ще има само два месеца за подготовка за мача със световния шампион Антъни Джошуа. Малкото време и форсираните тренировки в крайна сметка изиграха лоша шега на Кобрата, който две седмици преди голямата битка се контузи по време на спаринг.

“Колкото и да не се разбираме със “Зауерланд”, аз съм им длъжник. Пътят ми до тук го дължа на тях. Отношенията между боксьор и мениджър никога не са идеални. Двете страни имат общ, но и индивидуален интерес. Понякога има търкания, но аз затова им казвам да бъдем в по-добър контакт през цялото време, за да можем да се развиваме както аз, така и те. Когато аз вървя нагоре, това се отнася и за тях”, заяви Кобрата.

“Мениджърите мислят само за пари и за тях ние боксьорите сме начин за изкарване на тези пари. Но, за да става това, боксьорът трябва да върви напред, да мачка. Но това не зависи само от самия боксьор, но и от екипа му. Не трябва да се оставяме да бъдем използвани. Два месеца и хайде да играем - не става така! Това, че съм от България, не означава, че съм на 2 дена. Въпросът е, когато правим нещо, да го правим като хората. Надявам се да работим още по-добре, защото досега нещата между мен и “Заурланд” куцаха и това си личи. Имам договор с тях до края на 2018 година и казах на Кале, че е хубаво да работим като партньори. Моят глас също е важен, защото не съм далеч от нещата”, добави Пулев.

“Мога да кажа, че оставам при треньора Ули Вегнер, защото той е специалист, който има много опит зад гърба си. И то не на ниво юноши, а на ниво световни шампиони, много световни шампиони. Ще остана с него. В Щатите, когато ходя, мога да тренирам и там, може и той да идва“, каза още българската звезда в професионалния бокс.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...