Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Моуриньо и Конте не си стиснаха ръцете

Моуриньо и Конте не си стиснаха ръцете

Моуриньо и Конте не си стиснаха ръцете

Челси победи Манес­тър Юнай­тед с 1:0 в бит­ката на кръга във Вис­шата лига, която бе на “Стам­форд Бридж“. След двубоя обаче задъл­жител­ното стис­кане на ръцете между мени­джърите на двата отбора — Антонио Конте и Жозе Моуриньо, не се със­тоя.

Пор­тугалецът почака малко своя италиан­ски колега, който обаче в същото време бе на тревата и се рад­ваше със своите играчи на победата. Моуриньо нак­рая просто се прибра в съб­лекал­нята.

“Очак­вате да бягам след него по терена, за да го поз­д­равя? Бях там, поз­д­равих се с хората от щаба му, които бяха на скамей­ката. Поз­д­равих се и с брат му. Смятам, че съм изпъл­нил задъл­женията си“, бе комен­тарът на Моуриньо.

“Ръкос­тис­кането не е най-важното нещо. Важно е да спечелиш двубоя и да покажеш уважение на терена, а не на скамей­ката“, отвърна кратко Конте.

Шам­пионът Челси излъга гос­туващия Ман­чес­тър Юнай­тед с 1:0 на “Стам­форд Бридж“ в едно от дер­битата на 11-ия кръг на анг­лийс­ката Висша лига. Алваро Мората (55) вкара един­с­т­вения гол и прекъсна серията си от 6 мача без попадение.

След тази победа Челси събра 22 точки на чет­вър­тата позиция и се доб­лижи само на точка от Тот­нъм и Ман­чес­тър Юнай­тед, който остава втори, но вече на 8 точки след град­с­кия съпер­ник Ман­чес­тър Сити.

“Граж­даните“ победиха с 3:1 Арсенал, пос­тигайки девети пореден успех във Вис­шата лига. Така фут­болис­тите на Хосеп Гуар­диола израв­ниха клуб­ния рекорд по този показател, който датира от далеч­ната 1947 година. В класирането Ман­чес­тър Сити е лидер с актив от 31 точки. Арсенал пък е 6-и с 19.

Други резул­тати от кръга: Тот­нъм — Крис­тъл Палас 1:0 и Евер­тън — Уот­форд 3:2.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...