Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Сашо Везенков пак не игра за Барселона

Сашо Везенков пак не игра за Барселона

Сашо Везенков пак не игра за Барселона

Катулунският тим победи Реал насред Мадрид в баскетболното дерби на Испания

Отборът на Бар­селона записа важна победа в испан­с­кото пър­вен­с­тво, след като се наложи над големия си съпер­ник Реал (Мад­рид) с 84:80 в среща от VIII кръг, която се игра в испан­с­ката столица. Бъл­гар­с­кият национал Алек­сан­дър Везен­ков, който е част от със­тава на каталун­ците, отново остана извън групата и изг­леда успеха на съот­бор­ниците си от трибуните.

Двубоят бе изк­лючително рав­нос­тоен, като преди началото на зак­лючител­ните десет минути резул­татът бе 61:61. В пос­лед­ната чет­върт бит­ката за всеки сан­тиметър от терена бе изк­лючително оспор­вана, но в решител­ните моменти въз­питаниците на Сито Алонсо изпол­з­ваха по-добре шан­совете си и зас­лужено се поз­д­равиха с победата – 84:80.

Най-резултатен за Бар­селона беше Адриен Мьоер­ман с 19 точки, а Кевин Серафин и Рамим Сан­дърс добавиха съот­ветно по 15 и 13. Лука Дон­чич за пореден път бе над всички в тима на „Белия балет” и се отличи с „дабъл-дабъл” – 20 точки и 10 борби, а Руди Фер­нан­дес завърши с 10 точки.

Капитанът на Бар­селона Хуан Кар­лос Наваро пък стана едноличен лидер по учас­тия в голямото бас­кет­болно дерби на Испания. Появяването му в игра по време на Ел Класико срещу Реал (Мад­рид) го изкачи на върха в тази класация, след като с 63 дер­бита зад­мина друга клубна легенда на каталун­ците — Хуан Антонио Сан Епифанио, който има 62 двубоя срещу Реал.

Наваро стана №1 по победи в Ел Класико с общо 35, като в това число влиза и пос­лед­ния успех с 84:80, при който Хуанпи вкара 6 точки за 15 минути игрово време.

“Този мач дойде в труден за нас момент. Победите в дерибто не са лесни и винаги е трудно да пос­тигаш успех, още повече в Мад­рид“, комен­тира Наваро след триумфа на “лос кулес“ в испан­с­ката столица. В кариерата си на клубно ниво в Европа той е играл един­с­т­вено за Барса, а по-късно през ноем­ври ще отбележи 20 години от професионал­ния си дебют.

България

Икономика

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеж­дането на валут­ния борд досега. Раз­дават се милиарди, но без да има нуж­ното пок­ритие от приходи, и то…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

На Стария континент са регистрани над 5 млн. заболели и 200 000 починали

Бол­нич­ните сис­теми на Европа са под­ложени на огромно нап­режение пора…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...