Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21102020

Брой 203, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) За финал на 2017-та България победи Саудитска България

За финал на 2017-та България победи Саудитска България

За финал на 2017-та България победи Саудитска България

Националите постигнаха престижен успех с 1:0 над участник в Мондиал 2018

Национал­ният отбор на Бъл­гария победи с 1:0 Саудит­ска Арабия в кон­т­рола, играна в Лисабон. Един­с­т­веното попадение падна в края на мача, като точен в 81-ата минута бе капитанът Ивелин Попов. Като цяло нашите мом­чета зас­лужено спечелиха срещу учас­т­ника на Мон­диал 2018, тъй като през по-голямата част от срещата бяха по-активният тим и имаха повече чисти положения. Все пак съпер­никът показа, че е сериозен отбор и на няколко пъти също бе близо до гола, но при две ситуации вратарят Пламен Илиев се намес­ваше отлично след статични положения, а вед­нъж и Михаил Алек­сан­д­ров изби от гол­линията.

Селек­ционерът Петър Хуб­чев бе заложил на Пламен Илиев на вратата, а пред него в защита дейс­т­ваха — Михаил Алек­сан­д­ров, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Недял­ков. Георги Кос­тадинов беше опорен халф, а четиримата пред него бяха — Тодор Неделев, Симеон Слав­чев, Мар­тин Рай­нов и Ивелин Попов, докато Спас Делев бе на върха на атаката.

В средата на втората част Хуб­чев нап­рави няколко смени, които раз­д­вижиха играта на отбора. На терена се появиха Георги Миланов, Анд­рей Гълъбинов и Алек­сан­дър Тонев. В края на мача пък дебют за Бъл­гария нап­рави хал­фът на Славия Иван Мин­чев.

В 81-ата минута крепостта на Саудит­ска Арабия рухна. Миланов получи топ­ката по левия фланг и без да се бави я качи на главата на Попов, който прониза вратата на арабите. По-малко от 120 секунди по-късно съпер­никът остана с човек по-малко, след като Ал Хараби влезе много грубо в краката на Миланов и съдията Фабио Белисимо му показа дирек­тен чер­вен кар­тон.

Това бе трети мач между двата тима в историята. Преди това със съпер­ника си бяхме раз­менили по една победа. Арабите бяха спечелиха с 1:0 през 1996 година, а ние си вър­нахме за загубата с успех с 2:0 през 2010-а в Истан­бул.

България

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Екс­пер­т­ните съвети по епидемиология и по инфек­циозни болести към МЗ под­к­репят носенето на маски на отк­рито, съоб­щиха от прес­служ­бата на Мини…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

„Петдесет жени в българската живопис“.

„Петдесет жени в българската живопис“.

Милена Балчева-Божкова и проф. Чав­дар Попов са със­тавители на нов двуезичен албум на бъл­гар­ски и анг­лийски език, озаг­лавен „Пет­десет жени в …

Прочети още:

Loading...

Свят

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Финал­ният дебат на 22 октом­ври между двамата кан­дидати за президент на САЩ на изборите на 3 ноем­ври, Доналд Тръмп и Джо Бай­дън, ще премине п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...