Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт20102020

Брой 202, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Световният №3: Очаквам интересна 2018 година

Световният №3: Очаквам интересна 2018 година

Мечтата ми е победа в турнир от Големия шлем, заяви най-добрият български тенисист

Григор Димит­ров стигна до най-голямата титла в кариерата си. 26-годишният бъл­гарин победи Давид Гофен в спора за трофея на финалите на ATP. “Това чув­с­тво е много специално, особено на този тур­нир. Тол­кова по-различно можеше да се раз­вие. Ще остане в специално място. Това е мяс­тото на този тур­нир. Как­вото и да опит­вах на тези големи мачове на “Уим­бъл­дън“ или в Авс­т­ралия, просто не се получаваше, но сега се получи“, сподели Григор.

Димит­ров обясни, че е очак­вал сериозна съп­ротива от Гофен на финала: “Днес беше тегав мач. Очак­вах по-различно нещо от него и той го показа. Не е лесно да се играе срещу един тенисист два пъти за една сед­мица. Успях да намеря начин да спечеля. Как, за мен нямаше значение. Дали с красива, или грозна игра. Просто исках да спечеля на всяка цена. Дадох всичко от себе си“.

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист нап­рави срав­нение между финала в Лон­дон и този в София, където отново победи Гофен: “Чув­с­т­вах се малко сякаш бях в София. Знамената, всичко беше чудесно. Със сигур­ност мачът в София беше по-добър от моя страна. В Лон­дон залогът беше по-голям и за двама ни. Очак­вах труден мач и Давид го нап­рави такъв“.

“Няколко дни мога да се нас­ладя на тази победа, но нямаме много време. Когато се започва нов сезон, трябва да имаме кон­к­ретна цел. Някои от другите играчи вече тренират и ще трябва да навак­саме това време“, сподели още Григор.

Новият номер 3 в света бе попитан и за приятел­ката му Никол Шер­цин­гер, която той спомена в благодар­с­т­вената си реч на корта. “Оценявам всеки един, който е част от отбора ми. Лич­ните неща са лични. Това е победа за всички нас, за отбора, за семейс­т­вото ми, тя е част от това. Близ­ките ми хора означават много за мен. Майка ми и баща ми бяха тук. Георги Стоименов, Катя Малеева. Тези хора са много повече от семейс­тво за мен. Да спечеля пред тях, е без­ценно“, продължи Гришо.

“Това е специален тур­нир. Нямаш въз­мож­ност да играеш тук, е, понякога имаш този шанс всяка година, но понякога не. По начина, по който се разви годината, чув­с­т­вах, че зас­лужавам да съм тук, но не съм си пред­с­тавял това, не съм мис­лил тол­кова нап­ред. Освен това беше краят на годината, пос­лед­ният мач“, каза още Григор.

“Да знам, че няма да тренирам утре, усещането ще е страхотно, когато се събудя сут­ринта. Мога да правя как­вото поис­кам. Като тенисист нямаш тази свобода много често. Ако искаш да си на върха, няма пряк път. Напълно съм отдаден. Тази година работих върху това. Жер­т­вах дни, в които можеше да съм на почивка. Сега това се отп­лаща”, допълни той.

След­ващата година ще бъде доста интересна, особено в началото. Има тенисисти, които ще се завър­нат на корта, а тях никога не трябва да ги отпис­ваш. Не искам да мисля дали съм част от новата вълна. Кон­цен­т­рирам се върху това как да стана по-добър и как след­ващия път, когато играя срещу тях, да ги победя. Сега съм тук, като победител в тур­нира. Щас­т­лив съм от това, нищо повече. Важно е да остана здраво стъпил на земята, да работя още повече. Искам да продължа по този начин. Това е страхотна плат­форма, върху която да градя за след­ващата година. Ще бъде невероятна под­готовка. Знам какво трябва да нап­равя, за да съм на ниво. Една от основ­ните ми цели е да спечеля тур­нир от Големия шлем. Това винаги е било мечта за мен. Мисля, че бавно се доб­лижавам. Имал съм добри резул­тати в миналото. Просто трябва да бъда по-постоянен и да вдигам нивото на сцени като тази. Това е невероятно пос­тижение за мен, но имам още много какво да дам“, завърши Григор Димит­ров.

България

Икономика

Култура

Непоказвани оригинални илюстрации от романа “Под игото“

В Габ­рово гос­тува изложба на Национал­ната биб­лиотека “Св. Св. Кирил и Методий“, която пред­с­тавя непоказ­вани оригинални илюс­т­рации от пър­вото…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Динамичен обрат на борсовите цени на зърното

Динамичен обрат на борсовите цени на зърното

Въп­реки неп­роменената прог­ноза на Меж­дународ­ния съвет по зърно за добива на пшеница, отново сме свидетели на динамичен обрат на цените на зъ…

Прочети още:

Loading...