Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет22102020

Брой 203, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Делио Роси пое вината за издънката на Левски

Делио Роси пое вината за издънката на Левски

Делио Роси пое вината за издънката на Левски

Голям резил за „сините” след нулево равенство с последния в класирането в центъра на София

Нас­тав­никът на Лев­ски Делио Роси обяви, че нулевото равен­с­тво на неговия тим срещу Витоша (Бис­т­рица) се дължи на новата пос­т­ройка на игра с двама нападатели. Италианецът заяви, че поема вината за загубата на две точки в класирането на Първа лига, но е категоричен, че ще изпълни своя договор със „сините”.

“Явно е моя вината, че не съм успял да накарам фут­болис­тите да играят това, което искам. От такъв мач можем само да загубим, защото ако спечелим, това ще е нор­мално. Сменихме пос­т­рой­ката и не сме се адап­тирали. Играем с двама нападатели. Няма син­х­рон и оттам идват проб­лемите. Против­никът се защитаваше с 10 души, но определено не се пред­с­тавихме както трябва”, каза Роси, който комен­тира по след­ния начин упреците, че Лев­ски играе слабо под негово ръковод­с­тво: “Няма да отговарям на напад­ките. Отговорът ми трябва да е на терена. Хората могат да говорят това, което искат. Аз няма какво да отговарям. Не бяхме свежи. Срещу 10 в защита е трудно. Имам договор с Лев­ски и мисля да го изпълня”, завърши Роси по повод на това, че името му беше споменато за един от кан­дидатите за национален селек­ционер на Италия.

Отборът на Лев­ски нап­рави сен­зационна издънка на Национал­ния стадион “Васил Лев­ски“ в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Тимът на Делио Роси стигна само до 0:0 срещу тотал­ния аут­сай­дер в пър­вен­с­т­вото Витоша (Бис­т­рица). Вратарят на дебютан­тите в елита Михаил Иванов се превърна в герой. Бив­шият играч на “сините“ спаси дузпа в 44-тата минута на Жорди Гомес, която бе доста пресилена, тъй като защит­ник изби чисто топ­ката от краката на Антонио Вутов.

Фут­болис­тите на Лев­ски изиг­раха изк­лючително слаб мач, като не успяха да съз­дадат нито едно чисто положение през всич­ките 90 минути. Така играчите напълно зас­лужено бяха изп­ратени с бурни освир­к­вания от своите фенове.

Петото равен­с­тво на “сините“ ги остави на трето място с 29 точки, като вече изос­тават на цели десет от Лудогорец и на шест от ЦСКА.

Отборът на Витоша пък записа първа историческа точка срещу Лев­ски, общо трета в Първа лига, както и първа след поредица от шест поредни загуби.

България

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Екс­пер­т­ните съвети по епидемиология и по инфек­циозни болести към МЗ под­к­репят носенето на маски на отк­рито, съоб­щиха от прес­служ­бата на Мини…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

„Петдесет жени в българската живопис“.

„Петдесет жени в българската живопис“.

Милена Балчева-Божкова и проф. Чав­дар Попов са със­тавители на нов двуезичен албум на бъл­гар­ски и анг­лийски език, озаг­лавен „Пет­десет жени в …

Прочети още:

Loading...

Свят

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Финал­ният дебат на 22 октом­ври между двамата кан­дидати за президент на САЩ на изборите на 3 ноем­ври, Доналд Тръмп и Джо Бай­дън, ще премине п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...