Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор пред CNN: Горд съм, че съм българин

Григор пред CNN: Горд съм, че съм българин

Григор пред CNN: Горд съм, че съм българин

Играх за моята страна, заяви 26-годишният Димитров

Григор Димит­ров гос­тува в студиото на медий­ния гигант CNN след впечат­ляващия си и исторически успех във финалите на АТР в Лон­дон. Третият в светов­ната ран­г­листа под­черта, че се гор­дее с факта, че е бъл­гарин и че тази победа не е само лична, но и за родината му. “Тази победа значи много за мен, за семейс­т­вото ми и за моя отбор, но и за родината ми. Щас­т­лив съм, горд съм, че съм бъл­гарин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това“, каза Димит­ров.

След всеки мач да виж­даш бъл­гар­ски знамена, атмос­ферата, приказно е. Чув­с­т­вах се така, сякаш играя у дома. Винаги е прек­расно, когато пос­тиг­неш нещо такова за страна като моята. Искам това да бъде пример не само в спорта, но и на усър­дна работа. Няма значение откъде си, когато меч­таеш, работиш правилно, отдаден си и влагаш страст, всичко си идва на мяс­тото и ето го резул­тата“, заяви Гришо.

CNN срав­нява успеха на хас­ков­лията в британ­с­ката столица с чет­вър­тото място на национал­ния ни отбор по фут­бол на Светов­ното пър­вен­с­тво в САЩ през 1994 година. “Димит­ров е най-голямата спор­тна звезда на Бъл­гария и не е трудно да се раз­бере защо в страната са луди по него и пос­тиженията му. В Бъл­гария не бяха изживявали спор­тен успех на световно ниво от дос­тигането на национал­ния им отбор до полуфиналите на Светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол в САЩ през 1994 година“, комен­тира CNN, като изтъква, че три бъл­гар­ски телевизии са предавали пряко финал­ния двубоя с Гофен в неделя вечерта, а след победата Димит­ров е получил редица поз­д­рав­ления, включително и от президента на страната Румен Радев.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие