Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет22102020

Брой 203, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Милан уволни треньора си

Милан уволни треньора си

Милан уволни треньора си

Италиан­с­кият гранд Милан официално уволни треньора Вин­ченцо Мон­тела. Чашата на тър­пението на шефовете преля след нулевото реми срещу Торино в среща от 14-ия кръг на италиан­с­кото фут­болно пър­вен­с­тво. От Милан обявиха, че на мяс­тото на Мон­тела зас­тава клуб­ната легенда Дженаро Гатузо. Без­ком­п­ромис­ният халф досега бе начело на младеж­ката фор­мация на “росонерите“.

Треньор­с­ката кариера на Гатузо обаче до този момент не е като фут­бол­ната. Той бе начело на Сион (Швей­цария), ОФИ Крит (Гър­ция), Палермо и Пиза, без обаче да пос­тигне никакви успехи.

Шам­пионът Ювен­тус победи категорично у дома Кротоне с 3:0 в друга среща от кръга. Бъл­гар­с­кият национал Алек­сан­дър Тонев започна като титуляр за гос­тите и остана на терена до 75-ата минута, когато бе заменен от Мар­село Трота.

Още в 10-ата минута Тонев имаше шанс, но ударът бе отразен от Джан­луи­джи Буфон. В края на полув­ремето бив­шият играч на ЦСКА имаше нова въз­мож­ност, но този път шутира неточно пок­рай вратата.

Биан­конерите” се нас­таниха трайно в половината на гос­тите и в началото на втората част поведоха с гол на Марио Ман­джукичи (52). Матия де Шилио (60) с далечен удар удвои аванса на домакините, а Мехди Бенатия (71) оформи край­ния резул­тат.

Други резул­тати от Серия А: Дженоа — Рома 1:1, Удинезе — Наполи 0:1 и Лацио — Фиорен­тина 1:1.

България

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Експертният съвет подкрепи носенето на маски и на открито

Екс­пер­т­ните съвети по епидемиология и по инфек­циозни болести към МЗ под­к­репят носенето на маски на отк­рито, съоб­щиха от прес­служ­бата на Мини…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

„Петдесет жени в българската живопис“.

„Петдесет жени в българската живопис“.

Милена Балчева-Божкова и проф. Чав­дар Попов са със­тавители на нов двуезичен албум на бъл­гар­ски и анг­лийски език, озаг­лавен „Пет­десет жени в …

Прочети още:

Loading...

Свят

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Променят правилата за финалния дебат между Тръмп и Байдън

Финал­ният дебат на 22 октом­ври между двамата кан­дидати за президент на САЩ на изборите на 3 ноем­ври, Доналд Тръмп и Джо Бай­дън, ще премине п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...