Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 277, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Севиля изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионската лига

Севиля изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионската лига

Севиля изхвърли Манчестър Юнайтед от Шампионската лига

Севиля спечели с 2:1 на “Олд Трафорд“ и отс­т­рани Ман­чес­тър Юнай­тед, след като пър­вата среща от осминафиналите на Шам­пион­с­ката лига бе завър­шила 0:0. Висам Бен Йедер осигури победата на отбора на Вин­ченцо Мон­тела. Нападателят се появи в игра в 72-ата минута, а шест минути по-късно реализира два гола. Ромелу Лукаку върна едно попадение в 84-ата минута, но Юнай­тед нямаше сили за нещо повече.

Севиля, това е за теб, за нашите фенове и за нашата история. Чес­тита победа на всички! Имаме прек­расен отбор. Знаехме, че мачът ще бъде труден, тъй като играхме срещу Ман­чес­тър Юнай­тед, срещу Жозе Моуриньо. Знаехме, че пър­вият гол ще реши много. Вяр­вах в себе си и очак­вах да вкарам“, заяви героят за испан­с­кия тим 27-годишният Бен Йедер.

Изк­лючително рав­нос­тоен мач, но първи нанесохме своя удар. Треньорът вяр­ваше в нас и знаеше, че всичко е въз­можно. Мисля, че зас­лужено спечелихме и продъл­жаваме нап­ред, тъй като играхме много добре. Де Хеа е великолепен вратар. Един от най-добрите в света. Вкарах инс­тин­к­тивно, без да се замис­лям за нищо. Важ­ното е да се въз­пол­з­ваме от шан­совете си. Това помага, когато играеш срещу отбори като Ман­чес­тър Юнай­тед“, призна фран­цузинът.

Една от звез­дите на Ман­чес­тър Юнай­тед Ромелу Лукаку изригна след загубата с 1:2 от Севиля на “Олд Трафорд“. Бел­гиецът пропусна няколко положения, но обвини останалите, че “са се скрили“ в решител­ната битка.

“Някои събития просто минаха пок­рай определени играчи, някои се скриха. Разочарованието е огромно, защото смятам, че започ­нахме мача добре, а после пос­тепенно Севиля иззе кон­т­рола върху срещата. Имахме някои половин­чати шан­сове, от които не се въз­пол­з­вахме, а те вкараха пър­вия гол. Оттам нататък опитахме да ги догоним, но пос­ледва още едно попадение за тях, което беше голям удар. До края натис­кахме, но не беше дос­татъчно. Тряб­ваше да се справим по-добре заради качес­т­вото, с което раз­полагаме. Не зас­лужихме да продъл­жим нап­ред, защото не бяхме дос­татъчно добри“, каза бел­гиецът след мача.

Икономика

Земеделците ще получат близо

Земеделците ще получат близо

1 млрд. лв. субсидии за земеделците до юни

ДФ “Земеделие“ пуб­ликува графика за плащанията по всички схеми за под­помагане на произ­водителите Б…

Прочети още:

Loading...

Култура

Мане - непризнаваният, аристократът, бохемът

Мане - непризнаваният, аристократът, бохемът

190 години от рождението на знаменития художник

Роден е на 23 януари 1832 г. в Париж, като пър­вороден син в семейс­т­вото на минис­тер­ски чиновн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Гоце беше войвода на войводите...

Гоце беше войвода на войводите...

Историята на последната снимка на Гоце Делчев, направена през февруари 1903 г. в пещерата Капе в подножието на планината Али Ботуш

През 1929

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...