Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 146, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) В Казахстан оптимисти след първите два мача под ръководството на Мъри

В Казахстан оптимисти след първите два мача под ръководството на Мъри

В Казахстан оптимисти след първите два мача под ръководството на Мъри

Отзивите в Казах­с­тан след пър­вите два мача на национал­ния отбор под ръковод­с­т­вото на Станимир Стоилов са оптимис­тични. Един от най-тиражните вес­т­ници в страната “Литер“ нап­рави анализ на пред­с­тавянето на тима срещу Бъл­гария при поражението с 1:2. Резул­татът бе офор­мен в пос­лед­ните секунди след гол на Николай Бодуров, а изданието е категорично, че загубата не просто е незас­лужена, ами бъл­гар­с­кият със­тав всъщ­ност се е отър­вал от пог­ром. Ето какво пише в анализа: “Да, Казах­с­тан загуби втория си мач под ръковод­с­т­вото на Мъри Стоилов, но в пос­лед­ната минута и по злощас­тен начин. Но ако обър­нем внимание на статис­тиката при атаките, преимущес­т­вото на нашия отбор е повече от очевидно. Играта на тима за първи път от много време насам не беше срамна, а нап­ротив. Нашите мом­чета имаха въз­мож­нос­тите не само да спечелят, но и да раз­г­ромят съпер­ника с още поне 23 гола. Просто нямаха къс­мет. Можем да зак­лючим, че бъл­гарите излязоха със своя със­тав от опитни легионери, докато ние им се противопос­тавихме с млади мом­чета от шам­пионата и пак можеше да ги победим“.

Общо взето, въп­реки поражението с 1:2 оптимиз­мът влас­тва, а пох­валите за Стоилов валят. Една от тях дойде от бив­шия капитан на национал­ния отбор, който сега работи във федерацията на Казах­с­тан — Ойрат Садуов. Според него Мъри е нап­равил национал­ния отбор дър­зък, от което е имало нужда.

“Още с тези два мача се усети, че национал­ният отбор вече има организация в играта. Трябва да се отбележи, че той е дър­зък треньор и тази дър­зост се видя на терена. Сред дръз­ките му ходове беше налагането на много млади мом­чета срещу Бъл­гария, които определено показаха качес­тва. Видяхме как пос­т­рои и нареди отбора, беше страхотно да се наб­людава как Казах­с­тан играе красив и атакуващ фут­бол. Това си пролича особено през пър­вото полув­реме на мача с Унгария и второто с Бъл­гария. Да, някои неща не се получиха, има още много работа, нужен е и повече професионализъм от играчите, но никой не се съм­нява в Стоилов. Ако искаме да пос­тиг­нем нещо, играчите ще трябва да се раз­дават повече в клубовете си“, смята Садуов.

България

Икономика

Култура

Брамс и Менделсон звучат в Борисовата градина

Брамс и Менделсон звучат в Борисовата градина

Кон­церт за цигулка на Йоханес Брамс и Шот­лан­д­ска сим­фония на Феликс Мен­дел­сон — Бар­толди ще звучат в Парк-театър “Борисова градина“ на 29 юл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Поземлена реформа и край на дивия капитализъм с наддаването при рентите!

Поземлена реформа и край на дивия капитализъм с наддаването при рентите!

Може да изг­лежда революционно, но е изк­лючително наложително на този етап от раз­витието на земеделието те да се случат, казва фер­мерът Борис…

Прочети още:

Loading...