Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед06122020

Брой 234, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Младежите победиха Словения и запазиха шансове за Евро 2019

Младежите победиха Словения и запазиха шансове за Евро 2019

Младежите победиха Словения и запазиха шансове за Евро 2019

Селекцията до 21 години на Тони Здравков постигна убедителен успех с 3:0

Младеж­кият национален отбор на Бъл­гария до 21 години записа един от най-силните си мачове в пос­лед­ните години и разби с 3:0 Словения в мач от група 9 на квалификациите за Евро 2019. Играчите на Антони Здрав­ков показаха, че не бива да бъдат отпис­вани от бор­бата за класиране на Европейс­кото въп­реки слабия старт на квалификациите.

Селек­ционерът Тони Здрав­ков имаше някои проб­леми около със­тава и те бяха основно в средата на терена, където лип­с­ваше кон­тузеният Сер­кан Юсеин. Мяс­тото му бе заето от Алек­сан­дър Геор­гиев от ЦСКА, който си пар­т­нираше с Антонио Геор­гиев и Янис Карабельов. В предни позиции нас­тав­никът заложи на Антонио Вутов, Кирил Дес­подов и Божидар Краев. В защита пък дейс­т­ваха Мар­тин Кос­тадинов, Стефан Вел­ков, Вен­цис­лав Кер­чев и Ангел Ляс­ков, а на вратата бе Даниел Наумов.

Антонио Вутов (20) и Кирил Дес­подов (84) бяха точни за нашите, а автогол си отбеляза Глиня (42) от гос­тите. С победата над Словения на стадиона в Стара Загора младежите се вър­наха в бит­ката за второто място в групата, което може да ги прати на бараж за класиране на Евро 2019. В момента Бъл­гария е на чет­върто място с актив от осем точки. Словения е на второ място с десет. Двата тима са изиг­рали по шест срещи. Казах­с­тан е на трета позиция с девет, но и с мач повече. Лидер е Фран­ция с пълен актив от 18 т.

Играчите на Тони Здрав­ков могат да съжаляват за загубата като домакин от аут­сай­дера Люк­сем­бург в пър­вия мач на над­п­реварата, а също така и за равен­с­т­вата срещу Казах­с­тан. След­ващият двубой на нашите е домакин­с­тво на фаворита Фран­ция през сеп­тем­ври.

Защит­никът Ангел Ляс­ков, заяви, че той и съот­бор­ниците му са играли без нап­режение въп­реки значението на мача със Словения за запаз­ването на второто място в групата.

“Всички си повяр­вахме. Отпус­нахме се и играхме без нап­режение. Този двубой бе решаващ, но от ръковод­с­т­вото така нап­равиха, че да не усещаме нап­режение по време на лагера и в тренировъч­ния процес. Ние знаехме, че Словения играе зат­ворено и на кон­т­раатака. Надявам се да се пред­с­тавим така и срещу Фран­ция“, комен­тира Ляс­ков.

България

Икономика

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Бъл­гарите планират да отделят 25 процента от месеч­ните си доходи или средно по 269 евро на домакин­с­тво за праз­нични раз­ходи по Коледа — това…

Прочети още:

Loading...

Култура

Фестивалът „Златен ритон“ще премине онлайн

25-ото издание на фес­тивала за бъл­гар­ско докумен­тално и анимационно кино „Златен ритон“ ще пред­с­тави онлайн и без­п­латно най-новите филми от …

Прочети още:

Loading...

Свят

В Москва започват да записват за ваксиниране срещу вируса

В Москва започват да записват за ваксиниране срещу вируса

Препаратите срещу КОВИД-19 имат феноменални перспективи

От днес на сайта на мос­ков­с­кия кмет и на столич­ната управа започва запис­ване за вакси…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...