Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед06122020

Брой 234, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Селекционерът на Аржентина разкри какво е направил Меси при срама срещу Испания

Селекционерът на Аржентина разкри какво е направил Меси при срама срещу Испания

Селекционерът на Аржентина разкри какво е направил Меси при срама срещу Испания

Испания унижи Аржен­тина с 6:1 в кон­т­рола, която се игра на стадион “Уанда Мет­рополитано” в Мад­рид. С хет­трик за успеха на домакините се отчете Иско, а по вед­нъж се раз­писаха Диего Коста, Тиаго Алкан­тара и Яго Аспас.

Гос­тите бяха без капитана си Лионел Меси, който бе оставен да почива заради болки в адук­торите и нат­рупана мус­кулна умора. Другите двама от звез­д­ното трио в атака Сер­хио Агуеро и Анхел ди Мария също лип­с­ваха на Аржен­тина, а заради получена травма на тренировка отпадна и хал­фът на Уест Хям Мануел Лан­сини, който вкара втория гол срещу Италия (2:0) преди няколко дни в Ман­чес­тър. Нападателите Мауро Икарди (Интер) и Пауло Дибала (Ювен­тус) пък въобще не бяха повикани за кон­т­ролите на Аржен­тина срещу Италия и Испания.

Меси бе до отбора през цялото време. Очевидно ни лип­с­ваше на терена. На почив­ката слезе при нас, за да вдъхне кураж на тима. Лео тренира, но имаше оплак­вания в крака. След пос­лед­ното занимание изпита нераз­положение и стана ясно, че няма да може да раз­читаме на него срещу Испания“, раз­кри селек­ционерът на Аржен­тина Хорхе Сам­паоли.

Трябва да изв­лечем поуки от тази загуба. Испания ни заш­леви шамар, който показа колко работа ни пред­с­тои. Такъв резул­тат може да промени глед­ната точка на всеки треньор. Трябва да анализирам внимателно случилото се, но след като преминат емоциите от загубата“, комен­тира Сам­паоли.

Не очак­вахме тол­кова силна игра от съпер­ника. През второто полув­реме испан­ците ни започ­наха с много дирек­тни атаки. Вкараха бързи голове и това се отрази на изхода на срещата. Резул­татът е показателен, че трябва да работим върху определени показатели. Целта ни беше да се защитаваме, владеейки топ­ката. Ние обаче не показахме солид­ност за подобен стил“, призна 58-годишният специалист.

България

Икономика

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Бъл­гарите планират да отделят 25 процента от месеч­ните си доходи или средно по 269 евро на домакин­с­тво за праз­нични раз­ходи по Коледа — това…

Прочети още:

Loading...

Култура

Фестивалът „Златен ритон“ще премине онлайн

25-ото издание на фес­тивала за бъл­гар­ско докумен­тално и анимационно кино „Златен ритон“ ще пред­с­тави онлайн и без­п­латно най-новите филми от …

Прочети още:

Loading...

Свят

В Москва започват да записват за ваксиниране срещу вируса

В Москва започват да записват за ваксиниране срещу вируса

Препаратите срещу КОВИД-19 имат феноменални перспективи

От днес на сайта на мос­ков­с­кия кмет и на столич­ната управа започва запис­ване за вакси…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...