Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 277, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Бербатов спира с футбола, ако до лятото не си намери отбор

Бербатов спира с футбола, ако до лятото не си намери отбор

Още помня момчетата, с които ядяхме филии с лютеница в интерната, признава нападателят

Димитър Бер­батов, който се завърна в Бъл­гария, след като изтече договорът му с индийс­кия Керала Блас­търс, в екс­к­лузивно интервю за “Събуди се“ по „Нова тв” раз­каза с какво се занимава сега и очаква ли край на кариерата си. Големият ни фут­болист споделя, че не е заб­равил откъде е тръг­нал и още помни как в интер­ната с останалите мом­чета са събирали трохи, за да си нап­равят филия, която мажели с лютеница. Заради всички труд­ности, през които е преминал, казва, че сега се опитва да помага на талан­т­ливи деца чрез фон­дацията си, която същес­т­вува вече 10 години.

Горд съм от това, което се случва с фон­дацията. Уча се на много неща от децата”, сподели Бер­батов. Той определи играта си в анг­лийс­кия гранд Ман­чес­тър Юнай­тед като „наг­радата за всичко”, но приз­нава, че все още не иска фут­бол­ната му кариера да прик­лючва.

Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще прик­лючи. Но никой фут­болист не е готов за това. Когато прик­лючиш с фут­бола, малка част от теб умира”, заяви Бер­батов.

Фут­бол­ната звезда сподели и под­роб­ности за лич­ния си живот. Не крие, че децата му умеят да го манипулират, а той можел да им се сърди за не повече от няколко минути.

Не е лесно да пишеш книга. Като чета написаното, ми хрум­ват още и още неща, затова сигурно ще стане много голяма книга“, споделя Бер­батов, който е почти към края на мемоарите си, в които раз­казва историята на живота си от пет­рич­кото село Марикос­тиново, през Благоев­г­рад и София, чак до Ман­чес­тър.

“Нямах фут­болна топка в Благоев­г­рад, имах бас­кет­болна и играех с нея. На мах­лен­ско ниво. Играеш с по-големите от теб, бутат те, удрят те, ти ревеш, никой не ти обръща внимание“, спомня си Бер­батов.

Нас­коро Бербо се завърна от Дубай, където тренира деца между 5– и 13-годишна въз­раст. “Работата с деца не ми е чужда, донякъде беше раз­лично, защото преподавах тън­кости от фут­бола на деца“, казва Бер­батов и допълва: “Всеки фут­болист мисли, че може да е треньор, но това не е така. Много големи фут­болисти не са станали добри треньори и обрат­ното — хора, които не са играли фут­бол, са страхотни треньори“.

Гол­майс­торът не е разочарован от Бъл­гария. “Аз съм живял в другите дър­жави и всичко, което го имаме тук, го има и там. Аз съм реалист“, твърди Бер­батов.

Той сподели, че когато е бил в една съб­лекалня и в един отбор с Роналдо, Рууни и Фър­динанд, му е дос­тавяло огромно удовол­с­т­вие. „Като зас­танеш в тунела до Роналдо, Рууни, Рио Фър­динанд, а след това на терена с тях… получаваш ерек­ция“, призна Бербо в предаването по „Нова телевизия”.

Икономика

Земеделците ще получат близо

Земеделците ще получат близо

1 млрд. лв. субсидии за земеделците до юни

ДФ “Земеделие“ пуб­ликува графика за плащанията по всички схеми за под­помагане на произ­водителите Б…

Прочети още:

Loading...

Култура

Мане - непризнаваният, аристократът, бохемът

Мане - непризнаваният, аристократът, бохемът

190 години от рождението на знаменития художник

Роден е на 23 януари 1832 г. в Париж, като пър­вороден син в семейс­т­вото на минис­тер­ски чиновн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Гоце беше войвода на войводите...

Гоце беше войвода на войводите...

Историята на последната снимка на Гоце Делчев, направена през февруари 1903 г. в пещерата Капе в подножието на планината Али Ботуш

През 1929

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...