Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 57, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Нефтохимик отново е шампион на България

Нефтохимик отново е шампион на България

Нефтохимик отново е шампион на България

Не мисля да прекратявам кариерата си, заяви 44-годишният волейболист на ЦСКА Ивайло Стефанов

Волей­бол­ният отбор на Неф­тохимик (Бур­гас) защити шам­пион­с­ката си титла в Супер­лигата на Бъл­гария. Мом­четата на треньора Най­ден Най­денов надиг­раха като гости ЦСКА с 3:1 (25:17, 23:25, 25:17, 25:20) гейма в мач №3 от финал­ния плейоф, игран в пъл­ната зала “Христо Ботев“ в София. Така Неф­тохимик спечели финал­ната серия с 30 победи, а с това и тит­лата на Бъл­гария за втора поредна година и общо три път в своята история. Бур­газ­лии нап­равиха златен требъл, след като в началото на сезона спечелиха Супер­купата на страната, а след това и Купата на Бъл­гария.

От друга страна, въп­реки че игра на финал, ЦСКА ще остане с брон­зовите медали според правил­ника на Национал­ната волей­болна лига, след като завър­шиха на трето място в редов­ния сезон. Среб­рото пък е за отбора на Мон­тана, който прик­лючи втори в край­ното класиране на редов­ния сезон, но отпадна в полуфинал­ните плейофи.

Капитанът на ЦСКА Ивайло Стефанов заяви, че има желание да продължи със­тезател­ната си кариера. 44-годишният волей­болист комен­тира финал­ните плейофи с Неф­тохимик. “Може би в третата среща бяхме под най-голямо нап­режение и това бе най-слабият мач за нас в серията. В другите два двубоя имахме много шан­сове, пропиляхме ги. Зас­лужено Неф­тохимик ни пречупи“, каза Стефанов.

“Допус­каме елемен­тарни грешки в обработ­ката на топ­ката. Много неща не вър­вяха, но имаше топки, които можеше да се извадят, да се обработят по-добре, да се стигне до кон­т­раатака. Може би това е един­с­т­вената раз­лика“, комен­тира ветеранът.

“За мен е много хубаво, че играхме финал. Има мом­чета, които имат бъдеще. Важно е да усетят тръп­ката. Няма да си кривя душата – и за мен е огромно удовол­с­т­вие да играя финал. Едни от най-старите волей­болисти, които играят в Бъл­гария, са се учили от мен, тъй че пожелавам на всички, които могат, да играят въз­можно най-дълго и да усещат това голямо удовол­с­т­вие от играта. Аз имам желание да играя. Ако всичко е наред, ще продължа. Но нещата стават много бързо. Една кон­тузия и вед­нага може да прик­лючи всичко. Засега не мисля да прек­ратявам“, завърши Стефанов.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие