Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт27102020

Брой 206, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Славия пак разплака „сините”

Славия пак разплака „сините”

Славия пак разплака „сините”

Президентът на „белите Венци Стефанов сложи тениска с лика на Путин и вдигна Купата на България

Славия победи Лев­ски след дузпи в спора за трофея в тур­нира за Купата на Бъл­гария. “Белите“ триум­фираха след 4:2 при 11-метровите удари, след като двата тима не си вкараха гол в редов­ното време и в продъл­женията. Лев­ски пропусна дузпа в 12-ата минута на редов­ното време, когато вратаря на Славия Георги Пет­ков спаси удара на Жорди Гомес.

При изпъл­ненията на 11-метровите удари “белите“ излязоха победители след серия от три неус­пешни дузпи, при които Тиам и Прохазка не вкараха за Лев­ски, а само Димит­ров пропусна за Славия.

Най-старият столичен клуб спечели своята осма купа на страната, като прекъсна серията си от 22 години без отличие и се класира за Лига Европа. Пос­лед­ният триумф на тима беше именно срещу “сините“ през 1996 година.

Отборът на Лев­ски отново остана с празни ръце. „Сините” загубиха трети пореден финал след 2013 и 2015 година. 26-кратните шам­пиони на страната нямат отличие от 2009 година.

Президен­тът на Славия Вен­цес­лав Стефанов отп­раз­нува спечел­ването на Купата на Бъл­гария по доста любопитен начин. Вед­нага след края на мача шефът на „белите” смени чер­вената фланелка, с която изг­леда срещата и облече тениска с лика на рус­кия президент Владимир Путин, на която пишеше: “Армия Рос­сии”. “Купата приляга на Славия. Тя бе спечелена в деня на победата, не на Европа, а над фашис­тка Гер­мания. Пос­вещавам успеха на всички, които се трудиха за успеха на Славия“, комен­тира Венци Стефанов с преп­ратка към Деня на победата (9 май), свър­зан с края на Втората световна война и капитулацията на Третия райх.

Никога не слагай тигана, преди да хванеш рибата. Рад­вам се, че разумът и интелек­тът над­деляха над прос­тотията. Чухте какво говореха по мой адрес. Дано покой­ната ми майка ме гледа отгоре и прости на тези, които ме псуват. Нашият отбор от бъл­гари успя да победи тим от 11 чуж­денци. Треньорът Златомир Загор­чич има доживотен договор със Славия. Ние с него сме се раз­б­рали. Един­с­т­вено, ако има пред­ложение от чуж­бина, което да помогне на неговото раз­витие, ще си тръгне. Той зас­лужава този успех. Лев­ски бе дос­тоен съпер­ник, но не успяха да отбележат своите положение. Ние изс­т­радахме този триумф и смятам, че всички го зас­лужават”, допълни Венци Стефанов.

Аз се гор­дея с моите фут­болисти, защото те са мом­чета не само на Славия, но и на майка Бъл­гария. Не треп­наха, не се предадоха, издър­жаха. Преди финала им бях обещал едни пари. Но след края влязох в съб­лекал­нята и почти двойно им завиших премията. Зас­лужиха си я и ще я имат. А Гошо Пет­ков? Той е невероятен. Той е изк­лючителен човек и професионалист. На него само мога да му сваля шапка! Меко казано е герой. Още повече, че игра кон­тузен. Знам, че пак ни атакуват за стила ни на игра. Ама Загор­чич доказа, че е так­тик. Успя да над­хитри Делио Роси. Така се прави, когато срещу теб има много по-опитни и класни фут­болисти. Звучи тривиално, но е самата истина – целта оправ­дава сред­с­т­вата. А нашата цел е изпъл­нена”, продължи Белия вожд.

Питате ме кой триумф е по-сладък този или дубълът от 1996 година. Радостта е еднаква. И нека повече не чувам разни прос­тотии, че Славия продава мачове. Без да дразня никого – искам да под­чер­тая един факт. Лев­ски наис­тина се превърна в наш абонат”, завърши Стефанов.

България

Икономика

Защо ядем домати от Полша и чесън от Китай?

Защо ядем домати от Полша и чесън от Китай?

От общо около 20 000 фирми, заети в сферата на селското, рибното и горското стопанство, работят в условия на тотална несигурност

Бойко Сачанс…

Прочети още:

Loading...

Култура

Земеделие

Сеитбата на есенници изостава с над 50% спрямо година по-рано

Сеитбата на есенници изостава с над 50% спрямо година по-рано

Пър­вите товари със слън­чог­лед от новата реколта минаха през Вар­нен­с­кото прис­танище. Количес­т­вото е 16,9 хил. тона, се посочва в пос­лед­ните о…

Прочети още:

Loading...