Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт27102020

Брой 206, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Рилски спортист открадна победата от Левски Лукойл и изравни полуфиналната серия

Рилски спортист открадна победата от Левски Лукойл и изравни полуфиналната серия

Рилски спортист открадна победата от Левски Лукойл и изравни полуфиналната серия

Рил­ски спор­тист спечели мач №2 от полуфинал­ните плеойфи в Национал­ната бас­кет­болна лига срещу Лев­ски Лукойл и изравни серията до 11 победи след успех със 78:77 в зала “Универ­сиада“ След­ващите два мача са в “Арена Самоков“, като пър­вият е на 12 май. Играе се до три победи в серията.

Йор­дан Бозов и Мар­тин Маринов вкараха по 17 точки всеки за успеха на Рил­ски. Дерик Райт се отличи с 13 точки, а Травис Тей­лър добави 10 и 8 борби за победителите.

Божидар Аврамов бе най-резултатен за Лев­ски Лукойл с 18 точки, Станимир Маринов реализира 15, а Неманя Милошевич — 13.

Треньорът на Рил­ски спор­тист Людж­мил Хаджисотиров заяви, че въз­питаниците му са изпъл­нили пос­тавената цел, печелейки срещу Лев­ски Лукойл в София. Самоковци са искали да вземат поне едно от гос­туваният си в столицата. “Първо искам да поз­д­равя нашия отбор за показания дух, за това, че не се отказахме до пос­ледно. Говорихме преди мача, че само така може да се изкара този двубой — с харак­тер и дух. С доста по-скромна ротация сме от Лев­ски, те имат 12 играчи, които могат да са титуляри в другите отбори. Доста мачове извадихме именно на базата на сър­цата игра, дух и акъл. Доволен съм от мом­четата. Бориха се и не се отказаха“, комен­тира Хаджисотиров.

“Целта ни беше да вземем един мач в София, независимо кой. В пър­вия ни надиг­раха тотално, но успяхме да се вдиг­нем, променихме някои неща, играчите отговориха по най-добрия начин, имахме къс­мет, но най-вече сърце и други неща, които ни помог­наха“, добави бив­шият национал.

Треньорът на Лев­ски Лукойл Тити Папазов смята, че “сините“ са загубили от Рил­ски спор­тист заради грешни индивидуални решения на играчите му. “Тежък мач, в който показахме много харак­тер. За съжаление, изненад­ващо за мен, индивидуални решения, категорично грешни, ни кос­т­ваха мача. Имаме пос­ледно нападение, две опции за атака неус­пешни… Божидар Аврамов не изпол­зва елемен­тарна ситуация да играе един на един. Ако беше вкарал, щеше да бъде герой, но това е. Имаме сили да спечелим един, дори и два мача в Самоков. Не искам да комен­тирам съдийс­т­вото, имаше грешки и в двете посоки, но не са пов­лияли. Проб­лемът не е в съдиите, а в лип­сата на агресия“, сподели Папазов.

Днес в Ботев­г­рад е третият полуфинален плейоф между Академик Бул­текс 99 (Плов­див) и Бал­кан (Ботев­г­рад). Резул­татът в серията е 1:1 победи.

България

Икономика

Защо ядем домати от Полша и чесън от Китай?

Защо ядем домати от Полша и чесън от Китай?

От общо около 20 000 фирми, заети в сферата на селското, рибното и горското стопанство, работят в условия на тотална несигурност

Бойко Сачанс…

Прочети още:

Loading...

Култура

Земеделие

Сеитбата на есенници изостава с над 50% спрямо година по-рано

Сеитбата на есенници изостава с над 50% спрямо година по-рано

Пър­вите товари със слън­чог­лед от новата реколта минаха през Вар­нен­с­кото прис­танище. Количес­т­вото е 16,9 хил. тона, се посочва в пос­лед­ните о…

Прочети още:

Loading...