Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет27112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Втора лига бе първата голяма цел на Арда

Втора лига бе първата голяма цел на Арда

Втора лига бе първата голяма цел на Арда

В Кърджали всички мечтаят отборът за първи път да заиграе в елита на родния футбол, разкрива треньорът Елин Топузаков

Старши треньорът на Арда (Кър­джали) Елин Топузаков изпълни пър­вата голяма цел, пос­тавена пред него — да класира тима във Втора лига. Сега категорич­ният лидер в Югоиз­точ­ната Трета лига с нетър­пение очаква пър­вия си сезон сред професионалис­тите след дълги години пауза. Топчо не крие амбициите си да гони пър­вото място, като в интервю за Спор­тал си пожела догодина феновете на стадион “Дружба” да изпитат емоция, която никога до момента не са. Както е извес­тно, тимът все още никога не е имал въз­мож­ността да бъде част от елита на Бъл­гария и сега всички в Кър­джали се надяват, че с доб­рата организация и сил­ния със­тав меч­тата им ще стане реал­ност.

“Всички положиха много усилия, аз съм само една малка част от успеха. Естес­т­вено, че съм вяр­вал и че съм се надявал всичко това да се случи. Глав­ната цел, пос­тавена от ръковод­с­т­вото, бе класиране във Втора лига. Купата на Аматьор­с­ката лига бе по-скоро десерт. Сега обаче ни чака тежък, трън­лив път, но се надявам, че сме поели в добра посока. В клуба всички са много амбицирани, но нашите мечти, които искаме да реализираме, минават през много труд и усилия”, комен­тира Топузаков.

“Раз­ликата между нивото във Втора и Трета лига е осезаемо. Още през зимата, с кон­т­ролите, които изиг­рахме, искахме да под­гот­вим тима, за това, което му пред­с­тои наесен. В момента е трудно да се каже докъде сме стиг­нали като израс­т­ване. Всички очак­ваме с нетър­пение да започ­нем под­готов­ката за новия сезон, за да можем да играем с отбори от Първа и Втора лига и да видим къде реално сме”, каза още е старши треньорът на Арда (Кър­джали).

“Изг­радено ядро със сигур­ност има. Точно това бе идеята, с която работихме пос­лед­ните месеци. Сега ще добавим само качес­тво на определени позиции. Отделно ще ни тряб­ват и млади и талан­т­ливи играчи, за да изпъл­ним правилото за двама играчи под 21 години. Наесен ще ни чакат клубове с традиции, с добри треньори и опитни със­тави. Ще ни бъде трудно, но ще бъде и интересно. Сега не мога да гадая какво ще се случи. Нека видим как ще тръгне сезонът. Ако сме пос­тоянни, ако играем фут­бол, който носи освен резул­тат и атрак­тивна игра, ще си стис­нем ръцете и ще кажем, че сме успели”, отк­ровен е Топчо.

“Мнението ми относно фор­мата на Първа лига, който пряко засяга и Втора, е двупосочно. Не го отричам тотално, тъй като е изпол­з­ван и в много други страни, но в същото време носи извес­тна гор­чивина и нес­п­равед­ливост. Ако аз очак­вам да съм на бараж, бих нап­равил така, че именно в най-важния момент отборът ми да е в топ форма. Може би трябва малко повече да се преос­мис­лят тези баражи, но как­вото и да се случи, винаги ще има и против­ници, и защит­ници”, завърши Топузаков.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Loading...