Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Русия празнува победата до ранни зори

Русия празнува победата до ранни зори

Русия празнува победата до ранни зори

Президентът Владимир Путин позвънил на испанския крал след триумфа

Домакинът Русия хвърли поред­ната бомба на Мон­диал 2018, след като отс­т­рани Испания в пър­вата фаза на дирек­т­ните елиминации и се класира за 1/4-финалите. Двата отбора не успяха да се победят в редов­ното време, завър­ш­вайки при резул­тат 1:1. Автогол на Сер­гей Игнашевич (12) даде пред­нина на “Ла Роха“, а точно изпъл­нената дузпа на Артьом Дзюба (41) върна “Сбор­ная“ в играта. До края на редов­ното време и продъл­женията двата отбора не си отбелязаха голове и се стигна до изпъл­нението на 11-метрови наказателни удари.

Вратарят на Русия Игор Акин­феев спаси дуз­пите на Коке и Яго Аспас, а неговите съот­бор­ници бяха безуп­речни от бялата точка. Така Русия се класира на 1/4-финал след успех с 4:3 при изпъл­нението на 11-метровите наказателни удари. В след­ващата фаза – на 7 юли, домакините ще срещ­нат Хър­ватия.

Успехът на “Сбор­ная“ предиз­вика всенародни праз­нен­с­тва до ранни зори. “Горд съм, че съм рус­нак и присъс­т­вам на този праз­ник. Ще кажа на децата и внуците ми, че бях тук, че победихме Испания и че съм бил горд с отбора. Този мач ще остане завинаги в сър­цето ми“, каза Николай, който беше един от стотиците хиляди рус­наци по улиците на Мос­ква.

Феновете изпад­наха в еуфория, като дори по улич­ните лампи нямаше място за катерене. Най-употребяваният сувенир по време на праз­нен­с­т­вата, освен национал­ния флаг, беше фал­шив мус­так в знак на приз­нател­ност към селек­ционера Станис­лав Чер­чесов.

Рус­кият президент Владимир Путин е поз­вънил по телефона на испан­с­кия крал Фeлипе VI след осминафинала на Светов­ното между двата отбора. Това заяви прес­сек­ретарят на дър­жав­ния глава Дмит­рий Пес­ков.

“Президен­тът е отдал дъл­жимото на майс­тор­с­т­вото и високата класа на испан­с­кия отбор. Заедно с това е под­чер­тал, че изб­раната так­тика от страна на нашия треньор се е оказала по-правилна“, инфор­мира Пес­ков.

Фeлипе джен­тъл­мен­ски чес­титил победата на президента. Кралят беше в ложата на “Луж­ники“, заедно с още над 78 хиляди зрители, редом до президента на ФИФА Джани Инфан­тино и министър-председателя на Русия Дмит­рий Мед­ведев.

Рус­кият дър­жавен глава е поканил краля отново да посети Русия в удобно за него време. По думите на Пес­ков двамата са раз­менили думи за дъл­гос­роч­ните отношения между двете страни.

Владимир Путин е гледал мача по телевизията и емоционално го е изживял, каза още говорителят. Той не е могъл по присъс­тва на живо. Два пъти се е обадил на селек­ционера Станис­лав Чер­чесов — преди и след срещата.

България

Икономика

Култура

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие