Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 193, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Хвалят Виктория Томова въпреки загубата от Серина на „Уимбълдън”

Хвалят Виктория Томова въпреки загубата от Серина на „Уимбълдън”

Хвалят Виктория Томова въпреки загубата от Серина на „Уимбълдън”

Вик­тория Томова загуби с 1:6, 4:6 от Серина Уилямс във втория кръг на “Уим­бъл­дън”. В третия си мач в основна схема на тур­нир от Големия шлем 23-годишната бъл­гарка игра на цен­т­рал­ния корт на най-престижния тур­нир по тенис. Бъл­гар­ката започна нер­вно и спечели един гейм в пър­вия сет, но във втория имаше великолепен период, в който показа, че може да играе рав­нос­тойно с най-добрите. Въп­реки загубата Томова получи много аплодис­менти по време на срещата с американ­ката, а след края на двубоя специалис­тите се изказаха лас­каво относно бъдещето на бъл­гар­с­ката тенисис­тка.

Неус­пехът срещу Серина Уилямс сложи край на отлич­ното пред­с­тавяне на Томова на “Уим­бъл­дън”. Тя започна тур­нира от квалификациите, където записа три успеха, а след това стигна до пър­вата си победа в основна схема на тур­нир от Големия шлем. Бъл­гар­ката, която в момента е 135-а в света, ще запише рекор­дно за нея класиране в светов­ната ран­г­листа след края на тур­нира.

Серина Уилямс записа 16-а поредна победа на “Уим­бъл­дън”, след като спечели тит­лата през 2015 и 2016 г., но пропусна тур­нира през миналия сезон. Носител­ката на 23 титли от Големия шлем е определяна като една от фаворит­ките за трофея и през тази година.

Пос­тавената под номер 2 в основ­ната схема Каролин Вож­няцки също отпадна от “Уим­бъл­дън“. В среща от втория кръг на тур­нира в Лон­дон шам­пион­ката от Отк­ритото пър­вен­с­тво на Авс­т­ралия загуби с 4:6, 6:1, 5:7 срещу Екатерина Макарова от Русия. Пред­с­тавител­ката на Дания губи за чет­върти път в пос­лед­ните седем години във втория кръг на “Уим­бъл­дън“.

Дат­чан­ката е петата от пър­вите осем пос­тавени, които отпадат преди третия кръг на отк­ритото пър­вен­с­тво на Великоб­ритания.

Финалис­т­ката от 2012 година Агниешка Рад­ван­ска също отпадна от „Уим­бъл­дън”. Пос­тавената под номер 32 в схемата полякиня загуби с 5:7, 4:6 срещу Луцие Шафар­жова в двубой от втория кръг на третия за годината тур­нир от “Големия шлем“.

България

Икономика

Loading...

Култура

17 -то издание на фестивала „Малешево пее и танцува“

Повече от две хиляди учас­т­ници от страната и чуж­бина излизат на сцената на седем­надесетото издание на „Малешево пее и тан­цува“, каза за БТА

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: “Немислимо“ е Русия да бъде изключена от разследването на течовете от “Северен поток“

Москва: “Немислимо“ е Русия да бъде изключена от разследването на течовете от “Северен поток“

Спецчастите на Киев под ръководството на британци готвят щурм на Запорожката АЕЦ

Рус­кото минис­тер­с­тво на вън­ш­ните работи заяви вчера, че е не…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...