Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон19102020

Брой 200, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Аутуори си тръгва от Лудогорец, защото уволнили Мето Томанов

Аутуори си тръгва от Лудогорец, защото уволнили Мето Томанов

Аутуори си тръгва от Лудогорец, защото уволнили Мето Томанов

Не е редно да остана в Разград, след като махнаха човека, който ме доведе в България, заяви бразилецът

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори изтъкна основ­ната причина за решението си да се раз­дели с бъл­гар­с­кия шам­пион. Бразилецът раз­кри, че си тръгва от Раз­г­рад заради хронологично обявеното по-късно напус­кане на спор­т­ния дирек­тор Методи Томанов. Според специалиста не е било редно при това положение да продължи работа в клуба. „Нямаше да бъде етично от моя гледна точка да остана, след като бе мах­нат човекът, който ме доведе в клуба”, заяви 62-годишният бразил­ски специалист пред globo.com.

Всичко се случи по много естес­т­вен път, дотол­кова, че ще продължа да водя трениров­ките до 20 октом­ври (тогава е дер­бито срещу Лев­ски — б.р.). Просто искам да благодаря за периода, който изкарах тук на най-високо ниво, както и да пох­валя отлич­ните инф­рас­т­рук­тура и организация на клуба“, добави Пауло Аутуори.

Под ръковод­с­т­вото на бразилеца „орлите“ са изиг­рали до момента 23 мача, запис­вайки 15 победи в тях. Лудогорец не успя да се класира за групите на Шам­пион­с­ката лига, но влезе в тези на втория по значимост тур­нир на Стария кон­тинент – Лига Европа. Аутуори спечели с тима Супер­купата на Бъл­гария преди старта на сезона след успех срещу Славия.

В същото време мени­джърът на бразил­с­кия специалист — Род­р­гио Коста, определи решението на своя клиент да напусне Лудогорец като грешка. „Да, Пауло Аутуори има пред­ложение от колум­бийски тим. Но не го раз­бирам – когато си в Европа, в голям клуб и да се вър­неш в Южна Америка”, комен­тира Коста пред „Нова тв”.

Аутуори сподели, че иска да си тръгне от Бъл­гария, защото има нови планове за живота си. Но според мен това не е правил­ното решение. Не може само след няколко месеца да кажеш: „Искам да напусна, защото не съм щас­т­лив”. Нямам пред­с­тава какво се е случило с него”, добави мени­джърът на Аутуори.

България

Икономика

България не може да задоволи нуждите си от плодове и зеленчуци

България не може да задоволи нуждите си от плодове и зеленчуци

Проблемите - ниска производителност, подпомагане, внос на съмнителни цени

Бъл­гария не може да задоволи вът­реш­ното тър­сене от плодове и зеленч…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие