Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) България с драматична победа над Тайланд на Мондиал 2018

България с драматична победа над Тайланд на Мондиал 2018

България с драматична победа над Тайланд на Мондиал 2018

Нася Димитрова с най-голям принос за третия успех на женския национален отбор по волейбол

Волей­болис­т­ките от национал­ния отбор на Бъл­гария записаха първа победа във втората фаза и общо трета на светов­ното пър­вен­с­тво в Япония. Момичетата на селек­ционера Иван Пет­ков над­деляха много трудно над коравия тим на Тай­ланд с 3:2 (25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17) гейма в пред­пос­лед­ния си мач от група „F” на шам­пионата, игран в Осака.

Страхотен двубой за Бъл­гария изигра Нася Димит­рова, която заби невероят­ните за цен­тър 28 точки за победата. Гер­гана Димит­рова и Мирос­лава Пас­кова добавиха съот­ветно 20 и 19 точки за успеха.

По този начин бъл­гар­с­ките “лъвици“ останаха на пред­пос­лед­ното 7-о място, но вече с актив от 3 победи, 5 загуби и 8 точки. Тай­ланд пък продъл­жава да е шести също с 3 победи и 5 загуби, но с 11 точки.

Днес Бъл­гария ще играе с пос­лед­ния отбор в класирането Азер­байджан, докато тай­лан­д­ките ще спорят с Тур­ция. Волей­болис­т­ките от южната ни съседка победиха с 3:1 гейма Азер­байджан и са на пето място в класирането с 12 точки (4 победи и 4 загуби), без шан­сове да продъл­жат в бит­ката за раз­п­ределението на медалите.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие