Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 242, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Балкан се класира за груповата фаза на ФИБА Европа

Балкан се класира за груповата фаза на ФИБА Европа

Балкан се класира за груповата фаза на ФИБА Европа

Отборът на Бал­кан (Ботев­г­рад) загуби домакин­с­т­вото си на Ден Бош с 66:68 в мач №2 от втория квалификационен кръг на тур­нира ФИБА Европа, но въп­реки това бас­кет­болис­тите на Небойша Видич си осигуриха място в груповата фаза на над­п­ревара, след като в пър­вия двубой се наложиха с 86:76 и излязоха крайни победители в сблъсъка с холан­д­ците.

Най-резултатен за ботев­г­рад­чани беше Микаел Хоп­кинс с 18 точки, а Димитър Димит­ров и Брен­дън Браун добавиха съот­ветно по 17 и 10 точки.

Щас­т­лив съм, че дос­тиг­нахме груповата фаза на ФИБА Къп, но не и от начина, по който играхме тази вечер. Не го каз­вам само защото загубихме. Да вкараме само 66 точки, в нашата зала е недопус­тимо. Определено Ден Бош подобри играта си за пос­лед­ните седем дни. Не мога да си спомня да съм гледал бас­кет­болен мач, в който единият отбор има само една борба в нападение”, заяви старши треньорът на Бал­кан Небойша Видич:

Вероятно няма много отбори в Европа, които по това време на годината са в страхотна форма. Имаме нов играч, нуж­даем се от неговата атлетич­ност. Игра 15 минути, бих му дал и повече, но все още не е готов. За мом­четата е раз­лично преживяване да играят в Европа. Мисля, че някъде в главите им има това усещане, че след като навак­сахме 22 точки изос­таване на почив­ката в пър­вия двубой, е невъз­можно да загубим този мач, след като водим с 10. Ще опитам да извадя това от главите им, ще видим какви инс­т­рументи ще изпол­з­ваме. В групата ни и трите отбора са с големи бюджети. АЕК спечели тит­лата в Кипър срещу Керав­нос – отбор, който на два пъти ни побеж­дава през миналия сезон. Бел­фиус Монс е много добър тим в Бел­гия. За Цмоки Минск няма нужда да комен­тираме дори. Ще бъде много трудно да играем в Беларус на техен терен”, анализира съпер­ниците на Бал­кан в след­ващата фаза на тур­нира треньорът на Бал­кан.

Пър­вата ни цел бе да се класираме за груповата фаза и да си осигурим поне още шест мача в Европа. Ще опитаме да изпол­з­ваме шанса си и да завър­шим втори, но преди всичко искам моят отбор да играе добър бас­кет­бол“, завърши Видич.

Икономика

Култура

Свят

Чехия въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19

Чехия въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19

Мярката е за здравни работници, полицаи, военни и всички хора над 60-годишна възраст

Чеш­ките власти ще въведат задъл­жителна вак­синация срещу …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...