Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кобрата подчини Фюри и ще може да боксира за световната титла

Кобрата подчини Фюри и ще може да боксира за световната титла

Кобрата подчини Фюри и ще може да боксира за световната титла

Уникална публика, срещу Антъни Джошуа ще бъда съвсем друг, заяви Кубрат Пулев

Куб­рат Пулев изпълни обещанието си и зарадва около 11 хиляди зрители в “Арена Армеец“ с победа с единодушно съдийско решение (117:111, 118:110, 115:113) Хюи Фюри, като така стана официален претен­дент за светов­ната титла на Меж­дународ­ната бок­сова федерация (IBF), притежание в момента на Антъни Джошуа.

Въп­реки че нямаше нок­дауни, победата на Коб­рата бе категорична и едва ли може да има съм­нение в превъз­ход­с­т­вото му на ринга, като отново ключов беше отлич­ният му прав удар с водещата лява ръка. Дес­ните крошета на Фюри не бяха безобидни, но самият Пулев след двубоя успокои всички, че има “дебела глава“ и не е бил притес­нен в нито един момент.

Това е 26-ата професионална победа на Коб­рата (1 загуба), а Фюри вече има две поражения в 23 двубоя, като предиш­ното бе при неус­пеш­ната му атака на тит­лата на WBO срещу Джоузеф Пар­кър.

Бъл­гар­с­ката звезда в професионал­ния бокс Куб­рат Пулев благодари на пуб­ликата в “Арена Армеец“ за под­к­репата в двубоя срещу Хюи Фюри. Бъл­гаринът не спести и ком­п­лимен­тите към съпер­ника и отп­рави покана към него да тренират заедно, за да вдигне класата си.

“Фюри беше много крив съпер­ник, труден за намиране. Като цяло го победих с ляв прав. Трудът ми в трениров­ките се въз­наг­ради. Рад­вам се, че това събитие се случи, стана страхотна гала, а най-уникалната пуб­лика в света е бъл­гар­с­ката. Срещу Антъни Джошуа ще излезе съв­сем друг Куб­рат Пулев от този, който видяхте тази вечер. Имах кон­тузии, но този път не бяха решаващи”, раз­кри бъл­гар­с­кият бок­сьор.

Ще анализираме стореното тази вечер и ще се опитаме да подоб­рим пред­с­тавянето си. Със сигур­ност на Фюри му е много трудно в момента, защото аз го мал­т­ретирах. Смятам, че осигурихме идеални условия за екипа на британеца“, допълни Коб­рата.

Хюи Фюри пот­върди, че е имал дис­ком­форт в окото преди срещата си с Куб­рат Пулев в София. Лявото око на британ­с­кия бок­сьор започна да кърви още във втория рунд след ляв прав удар на Пулев, което наложи да му бъде оказ­вана медицин­ска помощ на няколко пъти между рун­довете.

“Това не беше моята вечер. Нараняването, което имах на окото, се отвори и това се отрази на пред­с­тавянето ми. Дадох всичко от себе си и останах на ринга цели 12 рунда. Благодаря на феновете си, че пътуваха до Бъл­гария, за да ме под­к­репят“, заяви Хюи Фюри.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие