Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря12082020

Брой 152, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65987 BGN1 GBP = 2.17694 BGN1 CHF = 1.82056 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кобрата подчини Фюри и ще може да боксира за световната титла

Кобрата подчини Фюри и ще може да боксира за световната титла

Кобрата подчини Фюри и ще може да боксира за световната титла

Уникална публика, срещу Антъни Джошуа ще бъда съвсем друг, заяви Кубрат Пулев

Куб­рат Пулев изпълни обещанието си и зарадва около 11 хиляди зрители в “Арена Армеец“ с победа с единодушно съдийско решение (117:111, 118:110, 115:113) Хюи Фюри, като така стана официален претен­дент за светов­ната титла на Меж­дународ­ната бок­сова федерация (IBF), притежание в момента на Антъни Джошуа.

Въп­реки че нямаше нок­дауни, победата на Коб­рата бе категорична и едва ли може да има съм­нение в превъз­ход­с­т­вото му на ринга, като отново ключов беше отлич­ният му прав удар с водещата лява ръка. Дес­ните крошета на Фюри не бяха безобидни, но самият Пулев след двубоя успокои всички, че има “дебела глава“ и не е бил притес­нен в нито един момент.

Това е 26-ата професионална победа на Коб­рата (1 загуба), а Фюри вече има две поражения в 23 двубоя, като предиш­ното бе при неус­пеш­ната му атака на тит­лата на WBO срещу Джоузеф Пар­кър.

Бъл­гар­с­ката звезда в професионал­ния бокс Куб­рат Пулев благодари на пуб­ликата в “Арена Армеец“ за под­к­репата в двубоя срещу Хюи Фюри. Бъл­гаринът не спести и ком­п­лимен­тите към съпер­ника и отп­рави покана към него да тренират заедно, за да вдигне класата си.

“Фюри беше много крив съпер­ник, труден за намиране. Като цяло го победих с ляв прав. Трудът ми в трениров­ките се въз­наг­ради. Рад­вам се, че това събитие се случи, стана страхотна гала, а най-уникалната пуб­лика в света е бъл­гар­с­ката. Срещу Антъни Джошуа ще излезе съв­сем друг Куб­рат Пулев от този, който видяхте тази вечер. Имах кон­тузии, но този път не бяха решаващи”, раз­кри бъл­гар­с­кият бок­сьор.

Ще анализираме стореното тази вечер и ще се опитаме да подоб­рим пред­с­тавянето си. Със сигур­ност на Фюри му е много трудно в момента, защото аз го мал­т­ретирах. Смятам, че осигурихме идеални условия за екипа на британеца“, допълни Коб­рата.

Хюи Фюри пот­върди, че е имал дис­ком­форт в окото преди срещата си с Куб­рат Пулев в София. Лявото око на британ­с­кия бок­сьор започна да кърви още във втория рунд след ляв прав удар на Пулев, което наложи да му бъде оказ­вана медицин­ска помощ на няколко пъти между рун­довете.

“Това не беше моята вечер. Нараняването, което имах на окото, се отвори и това се отрази на пред­с­тавянето ми. Дадох всичко от себе си и останах на ринга цели 12 рунда. Благодаря на феновете си, че пътуваха до Бъл­гария, за да ме под­к­репят“, заяви Хюи Фюри.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Пор­тал на два свята“ — Цари Мали град

Оперният фестивал се иткрива на 29 август с “Янините девет братя“

Софийс­ката опера и балет се готви за отк­риването на новия си фес­тивал „Порт…

Прочети още:

Loading...

Свят

Кървави сблъсъци в Беларус при протестите след изборите

Кър­вави сблъсъци в Беларус при протес­тите след изборите

Опозиционната лидерка Светлана Тихановска пристигна в Литва, след като е била задържана в в Минск за седем часа

Най-малко един човек е загина…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...