Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Владо Николов: Реферът се опита да ни унижи

Владо Николов: Реферът се опита да ни унижи

Владо Николов: Реферът се опита да ни унижи

Президентът и треньор на Левски нареди на волейболистите си да излязат от полето, делегатът спасява мача в Пазарджик

Хебър (Пазар­джик) победи Лев­ски с 3:0 (25:18, 25:19, 25:20) гейма в скан­дален мач от третия кръг на мъж­кото волей­болно пър­вен­с­тво. Загубата е първа за “сините“ през сезона в Супер­лигата. Домакините oт Пазар­джик показаха по-стабилна игра и благодарение на доб­рия си сер­вис имаха преимущес­тво. При 8:4 за Хебър в третата част глав­ният съдия Илиян Геор­гиев не отсъди точка за Лев­ски, след като топ­ката явно тупна в полето на съпер­ника. Това доведе до протест на старши треньора Владимир Николов, който получи първо жълт, а след това и чер­вен кар­тон. Президен­тът и нас­тав­ник на “сините“ излезе извън кожата си. Владо Николов реагира остро на наказанието и нареди на със­тезателите си да излязат от игрището. В крайна сметка срещата се доигра след прекъс­ване от няколко минути.

Поз­д­равявам Хебър. В този мач съпер­никът бе по-добрият отбор. Заявявам, че Хебър категорично ни надигра. Но със своите дейс­т­вия пър­вият съдия Илиян Геор­гиев раз­вали цялата праз­нична атмос­фера и хубавия мач. Ситуацията се разви така — при резул­тат 8:4 за Хебър в третия гейм, при наша атака, която дори не беше силна, топ­ката падна и докосна земята. Това стана бук­вално пред очите на съдията, но играта не бе спряна“, обясни Владо Николов пред BGvolleyball.

Протес­тирах, но съдията не ме чу и не пожела да слуша. Отидох при дежур­ния делегат, за да разяс­ним ситуацията. Пър­вият съдия вместо да си приз­нае греш­ката – започна да ми вади кар­тони. Ядосах се. В ситуация, в която Хебър ни надиг­рава категорично., пър­вият съдия Илиян Геор­гиев се опита да ни унижи“, категоричен бе треньорът на Лев­ски.

“Изкарах отбора от игрището, с намерението да си тръг­нем. Но дежур­ният делегат Светос­лав Златарев ме разубеди. Той ме посъветва, че е по-добре за волей­болис­тите, за феновете, за всички, които обичат волей­бола да доиг­раем мача. Пос­лушах го и се вър­нахме. Искам да заявя категорично, че съдийс­т­вото по никакъв начин не пов­лия на хода на мача, защото Хебър бе по-добрият отбор през цялото време и логично спечели двубоя. Но реферът раз­вали срещата. След това, за да се опита да ни ком­пен­сира, отсъди три точки в наша полза, с които ощети домакините…“, приз­нава Владо Николов.

Нак­рая, искам да кажа, че пър­вен­с­т­вото в Супер­лигата се раз­вива. С присъс­т­вието на чуж­денци нивото на отборите се повишава. Затова е редно и съдийс­т­вото и кон­т­рола също да се раз­виват“, завърши треньорът на Лев­ски.

Други резул­тати от кръга: Черно море — Дея спорт (Бур­гас) 2:3, Марек Юнион-Ивкони — Доб­ру­джа 07 3:2, ЦСКА — Мон­тана 3:1 и

Миньор (Пер­ник) — Пирин (Раз­лог) 1:3.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...